Liga 5 Iasi – Seria 1: Prima etapa din 2014! Meciuri tari la Ciortesti si Tibanesti!

Daca in Liga 4 Iasi, lucrurile si-au pastrat oarecum normalitatea, nu acelasi lucru il putem spune si despre modificarile aparute in primele doua serii din Liga 5 si poate chiar si in programul seriei 3. Cea mai afectata serie pare a fi Seria 1, acolo unde s-au retras 3 echipe si a aparut doar 1, iar in mod normal, daca tot s-a refacut programul, ar fi trebuit ca toate echipele sa joace etapa de etapa, daca ne gandim ca au ramas in numar par (14). Totusi, schimbarea programului nu a adus si aceasta normalitate, amestecand complet ordinea succesiunii partidelor pentru echipele implicate in lupta pentru promovare.

VIITORUL CIORTESTI – STIINTA II MIROSLAVA, Stadion Comunal Coropceni (com. Ciortesti) – duminica, ora 11:00

Un meci asteptat in aceasta serie este disputa dintre Ciortesti si Miroslava II. Ciortestiul se afla in lupta directa pentru promovare cu Partizanii Barnova, echipa apropiata de conducerea celor de la Stiinta Miroslava. Chiar daca situatia din clasament este clar in favoarea gazdelor, ramane de urmarit daca echipa oaspete va trimite ceva jucatori din lotul echipei mari. Totusi, in tur, Miroslava II avea mai mereu cativa jucatori importanti in primul 11, faptul ca s-a renuntat la o mare parte din jucatorii primei echipe ce evoluau la satelit, a lasat oarecum descoperita echipa secunda. Asadar, ramane de urmarit acest meci, insa Ciortestiul nu cred ca se va impiedica de un adversar ce aliniaza la start o echipa de juniori.

FULGERUL TIBANESTI – PARTIZANII BARNOVA, Stadion Comunal Rasboieni (com. Tibanesti) – duminica, ora 11:00

Cealalta echipa implicata in lupta pentru promovare, Partizanii Barnova, va avea o misiune foarte grea in deplasarea de la Tibanesti, acolo unde gazdele se pare ca s-au intarit cu ceva jucatori in jud. Vaslui. Se anunta un meci de totul sau nimic pentru oaspeti, care daca vor pierde puncte, le va fi din ce in ce mai greu sa recupereze in fata liderului actual – Viitorul Ciortesti. Chiar daca Tibanestiul are o relatie precara cu cei de la Ciortesti, acestia au spus ca isi vor apara corect sansele si vor face tot ce le sta in putere pentru a incurca Barnova.

VOINTA VOINESTI – ASTRA RADUCANENI, Stadion Comunal Voinesti – duminica, ora 11:00

Reveniti in fotbalul judetean, dupa o pauza de aproape un an, una din echipele ce si-a pus serios amprenta in fotbalul judetean in perioada 2002-2012, Astra Raducaneni va incerca sa reinvie fotbalul in comuna, bazandu-se doar pe jucatori din comuna. Voinestiul incepuse bine campionatul, insa s-a stins complet in ultima perioada, ramanand totusi o echipa ce poate pune probleme. O sa fie un meci interesant, fiind de urmarit noua echipa a celor din Raducaneni.

VIITORUL TANSA – REAL TOMESTI, Stadion Comunal Tansa – duminica, ora 11:00

Doua echipe infiintate in vara lui 2013, insa cu trasee diferite in campionat. Daca Realul ocupa locul 3 in clasament, Tansa se afla pe penultima pozitie. Cele doua echipe sunt la un nou inceput, tomestenii pierzand cativa jucatori importanti din tur, lucru care i-ar putea face sa piarda o clasare pe podium la finalul campionatului, fiind clar ca acestia mai pot influenta promovarea, doar prin meciurile directe ce le au cu primele doua clasate.

UNIREA SCANTEIA – UNIREA TIBANA, Stadion Comunal Scanteia – duminica, ora 11:00

Cele doua ‘unirii’ din aceasta serie, se pregatesc de startul in a doua parte a sezonului. Scanteia are clar prima sansa in acest meci, in timp ce ocupanta locului 3 din sezonul trecut si actuala ‘lanterna rosie’ va incerca sa scape in acest sezon de rusinea de a fi ultima clasata.

STEJARUL BARNOVA – VOINTA BOSIA, Stadion Comunal Barnova – duminica, ora 11:00 AMANAT

Toate meciurile din aceasta serie sunt in pericol de a nu se disputa, insa tinand cont de cum arata terenul din Barnova, acesta pare a fi meciul cu cele mai mari sanse de a fi amanat. Barnovenii au o singura misiune clara in acest sezon, aceea de a ii invinge pe Partizanii in meciul direct si astfel sa le incurce complet socotelile in lupta pentru promovare. Ramane de vazut daca jucatorii Stejarului au intrat in ‘legalitate’, multi dintre acestia evoluand pe alte legitimatii in turul campionatului.

Cum precizam si in deschiderea articolului, ramane de neinteles cum dupa schimbarea programului, tot au ramas echipe pe dinafara. In aceasta etapa, AS CIURBESTI si PRUTUL PRISACANI nu vor debuta in 2014 in aceasta duminica!

About Sakin