Liga 5 Iasi – Seria 2: Spicul Tiganasi – Sageata Popricani 0-1!

Unul din cele mai grele meciuri ale acestei etape a fost derby-ul local dintre Spicul Tiganasi si Sageata Popricani, echipe ce reprezinta doua comune vecine, ce au ceva istorie in fotbalul judetean, chiar daca oaspetii au jucat sub alta denumire in trecut.

SPICUL TIGANASI: 1.Alin STEFANCU 4.Ilie GAVRILAS (cpt.) 2.Cornel IACOMI 14.Stefan DOROFTEI 3.Emilian GANEANU 22.Marian GAVRIL 9.Octavian GANEANU 10.Lucian CHIRILA 11.Florin BURDEA 7.Silviu ILINEARU 24.Andrei NICOLAU. Rezerve: 19.Razvan MURARU 16.Ciprian GAVRILA 20.Sorin IACOMI 8.Dragos IFRIM 5.Alexandru DUCA 6.Alexandru ROTARU. Antrenori: Adrian MITEL si Lucian PINTILIE

SAGEATA POPRICANI: 1.George CIOBANU 8.Lucian PENCIU 10.Vasile CISMARU (cpt.) 6.George CISMARU 2.Ionut CISMARU 5.Mihai RABA 13.Alin GOROVEI 15.Razvan MOLOMAN 7.Mihai ANDREI 11.Ionut CARACAS 9.Alexandru TANASA. Rezerve: 4.Catalin POTUR 14.Gabriel AVASILICAI 3.Robert ROBU. Antrenor: Daniel ENUTA.

Cum spuneam si mai sus, meciul acesta a avut o miza aparte, iar faptul ca au fost delegati doi noi arbitrii asistenti, unul aflat la debut si celalalt la al doilea meci de seniori, mi s-a parut o neatentie. Cei doi asistenti au fost oarecum depasiti de situatie in multe momente, oblingand centralul sa ia cateva decizii in contra, lucru ce a iritat spiritele ambelor tabere.

Revenind la meci, prima ocazie a apartinut oaspetilor, Moloman executand direct pe poarta o lovitura libera de la 22 m lateral dreapta, portarul gazdelor a respins ezitand in fata si un fundas a reusit sa degajeze din fata portii, chiar daca avea un atacant al oaspetilor in spate. Tigansiul a avut si ea o prima ocazie in min. 16, cand Chirila a sutat puternic de la 16 m, insa portarul oaspetilor a scos spectaculos din apropierea vinclului. In min. 22, Mihai Andrei suteaza din coltul careului de 16 m si portarul gazdelor reuseste sa devieze mingea in transversala!

Pana la pauza au mai fost 3 ocazii bune pentru gazde, insa Nicolau a trimis o data peste si a doua oara a intervenit portarul, pentru ca acelasi portar sa mai aiba o interventie buna la sutul lui Ganeanu. Asadar, 0-0 la pauza, scor echitabil.

Repriza secunda a fost marcata de un eveniment mai putin placut petrecut in min. 60, cand doi jucatori s-au sicanat reciproc, iar fundasul Popricaniului a cazut ca secerat, fix in fata suporterilor gazda care au inceput sa reactioneze nervos la simularea jucatorului Popricaniului. Din fericire, la interventia prompta a bancii tehnice a gazdelor si a agentului de politie prezent la teren, suporterii au fost evacuati din acea zona si meciul a putut continua in conditii normale.

Revenind la meci, una din cele mai mari ocazii ale meciului a fost in min. 74, cand Vasile Caracas a reusit sa tina mingea la picior in careu, desi avea doi fundasi langa el, apoi a sutat in cros din 7 m, insa portarul gazdelor a reusit sa agate mingea cu un reflex senzational, mentinand astfel egalitatea. In min. 84, Popricaniul a trecut iarasi pe langa gol, insa sutul lui Robu din 5 m a lovit transversala, a cazut la jumatate de metru de linia portii si apoi a fost respinsa de un fundas in corner!

Cand toata lumea se pregatea de un 0-0, a venit un corner in min. 88, un sut anemic din coltul careului, insa acel sut a trecut prin toata apararea si gazdelor si a ajuns la Avasilicai, care a impins mingea in poarta din 5 m, aducand astfel o victorie importanta pentru Popricani, pe terenul unei mari rivale.

About Sakin