Liga III – Seria 1: Miroslava castiga la Moinesti! Dubla Nemtanu pentru Pascani!

Etapa a XVII-a din Liga III – Seria 1 a programat doua meciuri importante pentru echipele iesene, liderul Seria 1 – Stiinta Miroslava avand o misiune extrem de dificila in deplasarea de la CSM Moinesti, o contracandidata la Play-off, in timp ce Pascaniul avea nevoie de o victorie in fata celor de la Sporting Suceava, pentru a-si consolida pozitia in clasament si participarea in Play-off!

CSM MOINESTI – STIINTA MIROSLAVA 0-2 (0-1)

Aflati in postura de lideri ai acestei serii, fotbalistii pregatiti de Cristi Ungureanu si Irinel Ionescu s-au deplasat la Moinesti cu gandul declarat de a obtine o victorie si 3 puncte importante in lupta pentru promovare. Gazdele ocupau locul 5 in clasament si erau oarecum nemultumiti de faptul ca au pierdut meciul de la Ceahlaul II Pt. Neamt (2-3), chiar daca acele puncte nu ar fi contat pentru Play-off.

Miroslava a deschis scorul prin golgheterul Gabriel Petrea (min. 25), cel care marcheaza aproape in fiecare meci, fiind un jucator exponential in angrenajul echipei, pentru ca golul doi sa fie marcat de Paul Tincu (min. 56). Asadar, un succes important pentru Miroslava, care s-a distantat in fruntea clasamentului, cel putin pana maine, cand Romanul poate prelua sefia, daca va castiga la cel putin 4 goluri in deplasarea de la Pojorata, ceea ce pare aproape imposibil, mai ales daca ne gandim ca Pojorata va trage tare sa castige, pentru a veni la doar 3 puncte de locurile de Play-off!

CSM KOSAROM PASCANI – SPORTING SUCEAVA 3-0 (0-0)

Dupa o prima repriza cu ratari importante, a urmat o repriza secunda in care a iesit la rampa tanara speranta a pascanenilor – atacantul Cosmin Nemtanu, cel care marcase un gol si etapa trecuta in meciul impotriva Dorohoiului (2-2). Nemtanu a marcat o dubla (min. 50 si 62), pentru ca Diaconu sa-si treaca si el numele pe lista marcatorilor, fructificand o lovitura de pedeapsa (min. 53).

Asadar, un succes ce aduce 3 puncte pascanenilor in clasamentul campionatului regulat, asigurandu-si in proportie de 99% participarea in Play-off. Ba mai mult, acest succes coraborat cu infrangerea surprinzatoare a Dorohoiului pe teren propriu (0-3 cu Ceahlaul II Pt. Neamt), dar si cu faptul ca Romanul va juca abia maine la Pojorata, face ca Pascaniul sa urce pe locul 2 in clasament! O situatie inedita pentru fotbalul iesean, cele doua echipe ale judetului ocupand locurile 1 si 2 in clasament!

About Sakin