Liga 4 Iasi: Ce se mai joaca in acest sezon? Doar retrogradarea…

UPDATE: Imi cer scuze ca am subestimat ‘puterea’ zonei Baltati – Lungani – Sinesti :)). Se pare ca Baltatiul ar fi depus o contestatie la finalul partidei, iar cum jucatorul de la Sinesti nu s-a prezentat la foaie… va fi 3-0 pentru gazde :)! 

Cu multe probleme pe cap in ultima perioada, am neglijat oarecum fotbalul judetean iesean… timpul fiind foarte pretios in aceasta perioada. Revenind la ce s-a mai intamplat in aceasta perioada, putem mentiona faptul ca Rapid Dumesti este ca si campioana, chiar daca matematic Tg. Frumos ar mai avea sanse minime, insa cum jocul acestora din 2014 nu impresioneaza, lucrurile sunt clare. In ce priveste lupta pentru podium, lucrurile sunt mai alerte, insa in mare se cunosc locurile 2 si 3, fiind greu de crezut ca Tg. Frumos poate pierde avantajul in fata Lespeziului si ca Lespeziul poate pierde avantajul in fata Sinestiului, mai ales ca meciul direct dintre cele doua se joaca pe valea Siretului.

Situatia ce pare sa ne tina cu sufletul la gura va fi in zona retrogradarii, acolo unde sunt cateva echipe ce au sperante ca vor reusi salvarea in cele 8 etape ramase de disputat. Doar retrogradarea pare sa mai mentina suspansul pe acest final de sezon, iar pentru locul 13 – primul peste linia retrogradarii se lupta cel putin 4 echipe!

Uitandu-ma pe rezultatele etapei a XXII-a, pot spune ca am ramas impresionat de faptul ca Sinestiul a castigat la Baltati, iar Tomestiul a uitat de prietenie si a castigat la Ciurea, desi Gloria si Foresta sunt implicate in lupta pentru evitarea retrogradarii. Un lucru ce spune multe despre acest final de sezon, in care Sinestiul uita de prietenii si isi doreste cu ardoare sa prinda locul 3, in timp ce tomestenii vor neaparat o clasare in Top 5, la mare lupta cu Butea.

CSM Pascani a reusit sa obtina o victorie dupa o pauza de aproape 8 luni (!) si oarecum spera sa reintre in calcule, avand de recuperat ‘doar’ 6 puncte, insa stau mai prost la meciuri directe cu Baltati si Ciurea! Balsul pare sa fi scapat de griji cu acest succes in fata Holbocai (2-1), iar Holboca are si ea mai putine emotii dupa ce a castigat surprinzator restanta cu Mircestiul (2-0), aplicandu-le astfel prima infrangere dupa o pauza de 4 luni celor din Mircesti.

Unirea Ruginoasa nu are o situatie tocmai excelenta, insa avansul de 7 puncte este oarecum linistitor, chiar daca mai au ceva meciuri grele de disputat in acest final de sezon, e greu de crezut ca acestia nu vor sti sa gestioneze aceasta lupta. Lunganiul cred ca nu mai poate intra in discutie, atunci cand vorbim de retrogradare, acestia avand 9 puncte avans si un meci mai putin disputat. Nu mai cunosc exact situatia din alti ani, insa e greu de crezut ca a mai fost recent vreo situatie asemanatoare, in care clasamentul sa fie practic ‘rupt’ in doua! Primele 8 clasate sunt cu mult in fata urmatoarelor 8 si desi suntem abia in etapa a XXII-a, putem spune in mare cum va arata clasamentul final.

About Sakin