Liga 4 Iasi: Foresta Ciurea – CS Tomesti 2-4 (1-2)!

Tomestiul s-a deplasat la Ciurea cu gandul la victorie dar si cu unele absente in lot, Dumitru fiind cea mai importanta dintre ele, acesta lipsind si in etapa precedenta la Tg Frumos cand s-a vazut clar importanta lui in echipa.

Oaspetii au inceput in formula: Bulai – Patrascu, Ruja, Salahoru – Balan, Iuriciuc, Gavril, Cumpana – Bechea, Raianu, Rapanu.

Inceputul de meci apartine vizitatorilor care rateaza o prima oportunitate in minutul 3 cand sutul de la 16 metri a lui Nutzu este respins de portar pana la Raianu care reia defectuos! Numarul 9 de la gazde are si el sansa deschiderii scorului insa sutul violent al acestuia de la 10 metri loveste bara laterala! Era clar apetitul ofensiv al ambelor echipe si jocul pe contre incepe sa fie din ce in ce mai vizibil. In minutul 12 apare si primul cartonas galben cand Rapanu este faultat la 18 metri de poarta insa lovitura libera a ramas fara rezultat. Minutul 13 aduce deschiderea de scor, cand Bechea prinde un sut cu pamantul de la 20 de metri mingea sarind nefericit pentru gazde si intrand in poarta pentru 0-1! Urmeaza acelasi joc in ritm alert, oaspetii au mai multe oportunitati de a se desprinde dar cei care inscriu sunt gazdele la o centrare de pe dreapta cand dupa o parada a lui Bulai, dintre trei aparatori nouarul de la Ciurea prinde un sut perfect pentru 1-1 in minutul 21! Pana la pauza ocaziile nu inceteaza sa apara iar in minutul 40 oaspetii trec din nou in avantaj cand Rapanu scapa pe dreapta iar sutul centrare este deviat in poarta de un fundas advers, scorul devenind 1-2!

A doua repriza incepe perfect pentru Tomesti si in minutul 47 Balan trimite la Rapanu, acesta prelungeste la Raianu care intra in careu si din unghi trimite in poarta pentru 1-3! In continuare mai periculosi sunt tot cei care conduc insa Cumpana singur cu portarul trimite alaturi, Balan tinteste capul portarului advers cu o “bomba” din 8 metri, Nutzu trimte slab din 16 metri si cum se intampla destul de des in fotbal minutul 60 aduce revenirea pe tabela a gazdelor cand dupa o nesincronizare in defensiva, Ciurea inscrie printr-un lob peste Bulai iesit din poarta! Peste alte 5 minute Roiu are golul egalizator pe frunte, insa lovitura acestuia cu capul trece milimetric pe langa iar tomestenii simt pericolul, apasa pe acceleratie si dupa alte cateva oportunitati, noul intrat Ilie Murgu stabileste scorul final cu un sut din careu, 2-4 in minutul 80!

Un arbitraj destul de bun al lui Bac Stelian care a gestionat bine si finalul de meci in care si-au spus cuvantul nervii gazdelor mai mult cu gandul ca etapele trec si nu mai strang puncte pentru salvarea de la retrogradare decat ca ar fi avut cu adevarat de impartit ceva cu cineva!

About Helios.Tomesti