Liga 5 Iasi: Lupta pentru promovare e deschisa doar in Seria 3!

Nu am prea mai dat atentie fotbalului judetean in aceasta perioada, insa weekendul trecut a cam facut ordine in Seriile 1 si 2, iar promovarea pare a fi jucata in aceste doua serii, ramanand de vazut cine se va ‘oferi’ din Seria 3 sa faca pasul spre fotbalul ‘mare’.

In Seria 1, situatia era destul de complicata la inceputul primaverii, insa etapele scurse in martie au facut liniste in privinta promovarii, mai ales ca Partizanii Barnova au reusit weekendul trecut sa castige cu 1-0 la Viitorul Ciortesti. Chiar daca pierdusera la Voinesti, barnovenii nu s-au pierdut cu firea si au tratat cu maxima seriozitate acest meci, reusind sa se impuna printr-un gol marcat de antrenorul-jucator Bogdan ‘Roti’ Rotaru. Tinand cont de aceasta victorie, dar si de faptul ca barnovenii au un avans de 9 puncte in clasament si un +10 la adevar fata de urmatoarele clasate, e aproape imposibil de crezut ca se mai poate intampla ceva. Ramane de vazut daca acest proiect indraznet va da roade si in sezonul urmator, pentru ca Liga 4 reprezinta un cu totul alt nivel.

In Seria 2, lucrurile erau mai asezate inca din 2013, Com-Val Valea Lupului avand un avans consistent in fata urmaritoarelor. Totusi, faptul ca la adevar, Podu Iloaiei sta mai bine la adevar si ar putea pune ceva probleme pe final, insa e destul de greu sa-i mai ajunga pe baietii lui “FeCe”. Ramane meciul spectaculos din weekend, Podu Iloaiei reusind sa intoarca rezultatul nefavorabil de la pauza (1-2) si sa castige cu 4-2 in fata Victoriei Letcani!

In Seria 3, lupta la promovare este deschisa, insa echipele ‘sufera’ atunci cand vine vorba de finantare pentru Liga 4. Cheltuielile cresc cu peste 50%, nivelul competitiei este mult mai ridicat si cu loturile actuale, s-ar retrograda fara probleme. Asadar, oricine ar promova, acestia au nevoie de finante si de cativa jucatori pentru a rezista. Cand vine vorba de cine ar dori cu adevarat promovarea, mai multe surse mi-au confirmat ca doar Siretul Stolniceni-Prajescu ar putea sa asigure finantare pentru esalonul superior, in timp ce Moldova Cristesti, Viitorul Harmanesti sau Noua Generatie Topile ar dori sa castige seria doar pentru suprematia locala. Ramane de vazut care va fi clasamentul final si, cine stie, poate ca daca vor fi pusi in fata faptului implinit, edilii locali vor face tot ce le sta in putere pentru a asigura finantarea echipei si in esalonul superior.

About Sakin