Liga V Iasi – Seria 1: Viitorul Braesti – Sageata Popricani 1-4!

Un meci fara o miza prea importanta s-a transformat intr-un adevarat fiasco spre final. Oaspetii aveau nevoie de victorie pentru a ramane in apropierea podiumului, in timp ce Braestiul dorea sa continue seria de meciuri bune pe teren propriu, acolo unde putine echipe au obtinut puncte.

VIITORUL BRAESTI: 12.Mihai BARBIR 2.Gheorghe TANASA 3.Ionut SABO 4.Gabriel MOLDAVEANU 15.Marius APETROAEI 6.Ilie HARBUZARU 17.Stefan RUSU 8.Eduard ACASANDREI 9.Mihai APINTILESEI 10.Gabriel PASCANU 13.Silviu NECHIFOR. Rezerve: 1.Marius URSACHE 13.Constantin TALABA 14.Marius HARIGA 15.Andrei MIHAILA 16.Alexandru TOMESCU. Antrenor: Mihai APETROAEI

SAGEATA POPRICANI: 1.George CIOBANU 4.Catalin POTUR 10.Vasile CISMARU (cpt.) 6.George CISMARU 2.Ionut CISMARU 13.Alin GOROVEI 8.Lucian PENCIU 5.Mihai RABA 15.Razvan MOLOMAN 11.Ionut CARACAS 9.Alexandru TANASA. Rezerve: 14.Gabriel AVASILICAI 3.Robert ROBU. Antrenor: Daniel ENUTA.

Cu ceva dificultati am ajuns pentru prima oara la terenul din Braesti, o suprafata de joc buna, insa neavand nici un fel de facilitati pentru arbitrii, oaspeti, gazde… toata lumea schimbandu-se la masini! Nu ar fi fost asta un mare impediment, nefiind singurul teren din judet cu aceasta problema, insa frigul a fost patrunzator, ‘ajutat’ si de vantul destul de puternic in unele momente.

Meciul a inceput cu intarziere, pentru ca terenul nu avea tusat careul, iar dupa ce s-a tusat careul am sesizat ca nu sosise asistenta medicala, care totusi a sosit la 11:10. Popricaniul a solicitat o confruntare, iar primul 11 al Braestiului a ‘suferit’ modificari de moment, pentru ca vreo doi titulari ‘plecasera’ acasa si aveau sa apara prin min. 10-15 solicitand sa intre in teren, la schimbare :).

Trecand peste aceste mici neajunsuri, meciul a inceput si totul parea sa decurga normal. Gazdele au deschis scorul in min. 7, dupa ce portarul a degajat lung o minge, un fundas al oaspetilor a luftat si mingea a ajuns la Stefan ‘Albu’ Ursu, care scapat singur de la 30 m de poarta, a driblat portarul si a marcat in poarta goala! Popricaniul a fost aproape de egalare in min. 9, insa sutul din lovitura libera a lovit transversala si mingea a fost apoi scoasa in corner de un fundas.

Dupa o ocazie mare a gazdelor, a sosit egalarea Popricaniului. O centrare din corner a ajuns pe capul lui Ionut Cismaru care a trimis sub transversala pentru 1-1 (min. 38).

Nici bine nu a inceput repriza a doua si Popricaniul a preluat conducerea, Lucian Penciu trimitand o torpila de la 30 m ce l-a surprins pe portarul gazdelor (secunda 25 – repriza secunda). S-a facut 3-1 prin golul marcat de Tanasa (min. 49), acesta reluand cu latul in plasa o centrare excelenta venita din flancul drept. Scorul final a fost 4-1, dupa o faza trasa la indigo dupa golul 3, de aceasta data finalizand nou-intratul Gabriel Avasilicai (min. 79).

Raniti in orgoliu, unii din fotbalistii gazdelor au inceput sa apeleze la faulturi urate pentru a-si intimida adversarii. Totusi, nr. 16 (care cu siguranta nu avea 18 ani, cat era trecut in foaia de joc) a depasit limita si a luat doua galbene, pentru doua faulturi fara minge. Mai exact, mingea era in cu totul alta zona a terenului si el punea piedica sau isi lovea adversarii care erau in preajma sa. Dupa fluierul final, cativa suporteri au devenit recalcitranti, amenindand arbitrii cu bataia si cu aruncatul in ‘parau’. Daca dupa un arbitraj fara greseli prea mari si fara ca sa influenteze in vreun fel rezultatul au facut atata tambalau, nici nu vreau sa ma gandesc ce s-ar intampla daca un arbitru ar gresi impotriva acestei echipe…

About Sakin