Cupa Romaniei – finala ieseana: Rapid Dumesti – Viitorul Lungani 2-0 (d.p.)!

Sambata – 7 iunie, cu incepere de la ora 18:00, stadionul „Prof. Mircea Andrioaiei” din Tomesti a fost pentru a doua oara consecutiv gazda finalei Cupei Romaniei – faza judeteana, finala ce a adus fata in fata castigatoarea en-titre – Rapid Dumesti si surprinzatoarea echipa a celor de la Viitorul Lungani.

RAPID DUMESTI: 12.Ionut GEOACAS 4.Lucian COJOCARIU 3.Bogdan „Budei” MOISII 10.Andrei DANDU 8.Alexandru BALANESCU (cpt.) 14.George PALAGHIA 18.Petru „Baba” ANDRIES 2.Bogdan LEONTE 15.Dorin VIZITIU 6.Ionut MIRON 7.Bogdan HUTANU. Rezerve: 1.Radu AVADANEI 19.Ionut BORHAN 9.Ciprian BRIGHIU 11.Cristi PRICOP 21.Marius FILIP 20.Alexandru IFTINCA. Antrenori: Corneliu „Niki” COSTACHESCU (principal) si Cristi PRICOP (secund). Manager: Mihai SABAIDUC

VIITORUL LUNGANI: 12.Costel VALCU 2.Raducu COROZEL 3.Vlad STAN 4.Vlad IFTIMIE 5.Claudiu STICLARIU 6.Vasile BACALU (cpt.) 7.Sergiu SLIVINSCHI 8.Dumitru ISPIR 9.Gabriel CIBOTARIU 10.Alexandru STAN 14.Mihai COSOFRET. Rezerve: 1.Paul MIHAILESCU 11.Laurentiu BEREZOVSCHI 13.Vasile URSU 15.Daniel ALEXANDRESCU 16.Vlad MIHAILESCU 17.Mihai PAVELIUC. Antrenori: Paul CODRU (principal) si Costel VIERU (secund). Manager: Constantin PRICOPIE

 Nici bine nu a inceput meciul si Dumestiul a fost aproape de gol, insa Hutanu, Balanescu si Dandu nu au reusit sa-l invinga pe Valcu intr-o faza disputata in min. 2. Budei a avut golul pe frunte, insa lovitura sa de cap din min. 7, a fost respinsa incredibil de Valcu, pentru ca acelasi Valcu sa se opuna cu mare greutate la un sut inselator al lui Balanescu dintr-un unghi inchis, sutul fiind din afara careului mare, din apropierea liniei portii!

Dupa acest inceput fulminant, Lunganiul a inceput sa-si arate coltii pe atac, iar dupa o pasa superba a lui Stan, Cosofret a scapat in flancul drept, insa sutul sau a fost retinut in doi timpi de Geocas. A urmat un sut prea moale a lui Dandu, dintr-o pozitie foarte buna, pentru ca in min. 26, Alex Stan sa preia excelent din alergare, preluare ce l-a lasat pe Geoacas cu ochii in soare, iar sutul lui Stan spre poarta goala a fost respins de pe linia portii de Andries!

Dupa inca doua ratari, una a lui Balanescu si alta a lui Dandu, Alex Stan a fost iarasi aproape de gol pentru Lungani, insa a fost blocat in extremis de Geoacas la 16 m, pentru ca daca i-ar fi iesit preluarea, Stan ar fi fost iarasi in fata portii goale (min. 44).

Tot Stan a fost aproape de gol si in repriza secunda, cand i-a furat o minge lui Geoacas, care a vrut sa dribleze in careu, insa portarul Dumestiul s-a redresat la timp si cu o intrare prin alunecare, a respins in aut. In min. 73, Alex Stan scapa in flanc, insa sutul sau trece de putin peste poarta Rapidului. Dupa aceasta ratare, Lunganiul nu a mai contat in atac, iar Balanescu a avut de doua ori golul in gheata, insa Valcu a scos de sub bara o lovitura libera, iar al doilea sut a fost peste poarta din 8 m!

Nici bine nu a inceput bine prima repriza de prelungiri si Rapid Dumesti a reusit sa sparga gheata prin cel care reusise si golul calificarii din semifinale – nou intratul Ionut Borhan. Astfel, in min. 93, Vizitiu primeste excelent o pasa in flancul stang si e scos din ofsaid de fundasul stanga al gazdelor, care a uitat sa faca pasul alaturi de colegii lui. Vizitiu a preluat excelent si a centrat perfect in 6 m, de unde Borhan a trimis cu capul sub transversala, deschizand astfel scorul.

In min. 97 a fost stabilit scorul final, dupa ce Balanescu a sutat puternic din 15 m, mingea a fost blocata de un fundas, insa tot s-a dus pe poarta, Valcu a respins cu dificultate in lateral, insa Brighiu a fost pe faza si a impins mingea in poarta goala!

Victorie ce consfinteste al 11-lea trofeu pentru Rapid Dumesti, echipa cu un palmares aproape unic la nivel de tara, acestia reusind in cei sase ani de la infiintare sa obtina 6 titluri consecutive si 5 Cupe ale Romaniei, fiind de 6 ori consecutiv finalisti si in Cupa, pierzand o singura data in 2012 in fata celor de la Astra Raducaneni.

Lunganiul a luptat pana la final si merita toata aprecierea, acestia avand sansele lor la titlu pe parcursul celor 90 de minute, in cele doua reprize de prelungiri ne mai reusind sa tina pasul, desi Dumestiul jucase 120 minute si in semifinala de miercuri. Atacantul Lunganiului – Alex Stan a facut un meci foarte bun, reusind sa-si creeze cateva oportunitati excelente de gol.

FOTOGRAFIILE APAR PE SITE DE LUNI SEARA :)!

About Sakin