Cupa Romaniei – jud. Iasi: Lunganiul si Dumestiul vor juca finala!

Semifinale foarte disputate in Cupa Romaniei, meciurile disputandu-se unul dupa celalalt pe stadionul din Uricani (com. Miroslava). In prima semifinala s-au intalnit echipele clasate pe locurile 1 si 2, Rapid Dumesti reusind cu greutate sa obtina o calificare in fata bataioasei echipe din Tg. Frumos, care desi venita ca victima sigura, si-a vandut scump pielea si cu putina sansa ar fi putut obtine mult mai mult din acest meci.

RAPID DUMESTI – VIITORUL TG. FRUMOS 1-0 (Dupa prelungiri)

Dumestenii, aflati la al saselea titlu consecutiv de campioni, s-au crezut dinainte castigatori, iar startul partidei a fost unul ce le confirma superioritatea, insa Dandu si Hutanu au fost opriti din drumul spre gol, fie de portar, fie de arbitrul asistent care a anulat un gol in prima repriza. Dupa acest start fulminant, echipa pregatita de Tiberiu Beceru, cel care nu a mai plecat la Rio de Janeiro (Brazilia) a echilibrat partida si a inceput sa spere la mai mult in min. 55, cand Mosnegutu a primit al doilea galben si a fost eliminat de centralul Vlad Baban. Asadar, cu un om in plus, targovetii au inceput sa iasa la joc si au fost aproape sa dea lovitura, insa fostul lor portar – Ionut Geoacas a avut o interventie excelenta cand a deviat in bara un sut pe care scria gol. Dumestiul si-a vazut limitele spre final, cand banca de rezerve era aproape goala din cauza accidentarilor sau a jucatorilor ce nu au putut veni la acest meci.

Eroul Dumestiul a fost Ionut Borhan, fostul atacant al Holbocai si al Targului reusind sa marcheze in prima repriza de prelungiri (min. 97), cand a reluat cu capul o minge centrata peste apararea targovetilor. Tot Borhan putea inchide definitiv partida, insa a ratat incredibil din situatie unu la unu cu portarul advers. Tg. Frumos nu a reusit sa marcheze si la finalul celor 120 de minute, Dumestiul a reusit sa obtina calificarea in finala Cupei, fiind la a sasea finala consecutiva, pierzand doar una in trecut.

VIITORUL LUNGANI – UNIREA MIRCESTI 1-0

Un alt meci echilibrat s-a disputat intre Lungani si Mircesti, doua echipe sustinute frenetic de primarii localitatilor respective, primari care lipsesc foarte rar de la meciurile echipelor proprii. Daca echipa antrenata de Paul Codru nu a avut un sezon tocmai excelent in Liga 4, salvandu-se totusi fara probleme de la retrogradare, Mircestiul a fost una din surprizele placute, mai ales daca ne gandim ca incepusera sezonul cu 4 infrangeri consecutive si pareau una din echipele condamnate la retrogradare, insa primarul Antalut a adus cativa jucatori excelenti din fotbalul judetean bacauan si a reusit intr-un final sa termine pe locul 5 in clasament.

Revenind la meci, cele doua echipe au avut sansele lor la victorie, insa norocul a suras intr-un final domnului Pricopie, echipa sa reusind golul victoriei in min. 91, cand Sergiu Slivinschi a marcat cu exteriorul dintr-un unghi dificil. Asadar, Viitorul Lungani va incerca marea cu degetul, incercand sa profite de subtirimea lotului dumestean si sa obtina un succes in finala ce se va disputa sambata – 7 iunie, ora 18:00 pe stadionul “Prof. Mircea Andrioaiei” din Tomesti, stadion ce gazduieste pentru al doilea sezon consecutiv finala Cupei!

Trebuie amintit ca in deschiderea finalei Cupei se va disputa finala juniorilor A1 (ora 15:00), finala ce va aduce fata in fata pe FORESTA CIUREA (Seria EST) si CSM PASCANI (Seria VEST), cele doua intalnindu-se si in sezonul trecut, pascanenii fiind campionii judeteni en-titre. Trebuie mentionat faptul ca ambele echipe au retrogradat la nivel de seniori, ceea ce din pacate inseamna ca nu vor putea participa sezonul viitor in campionatul dedicat juniorilor A1.

About Sakin