Liga IV Iasi: CS Tomesti-Unirea Mircesti 5-2 (2-2)!

Ultima etapa din campionatul 2013-2014 a adus fata in fata ocupantele locurilor 4 si 5 acestea fiind la egalitate de puncte pana in acest moment.

CS Tomesti: Bulai – Ancuta, Ruja, Dumitru, Salahoru – Cumpana, Carare – Iuriciuc, Gavril ‘Nutzu’, Raianu – Rapanu

Unirea Mircesti: Iosub – Borodea, Ungureanu, Niculaies, Aconstantinesei – Homea, Gavrilescu, Codreanu – Gaciu, Mocanu

Meciul incepe cu vantul de partea oaspetilor, care in minutul 1 beneficiaza de o lovitura libera de la 28 de metri, sutul lui Codreanu fiind respins in transversala de Bulai. In minutul 4 Iuriciuc patrunde pe partea dreapta, paseaza “printre” la Nutzu care il invinge pentru 1-0 pe Iosub! Minutul 8 ii gaseste pe oaspeti in atac si dupa o pasa a lui Mocanu la Homea, acesta suteaza la coltul lung ratand de putin tinta, ca in minutul imediat urmator gazdele sa rateze desprinderea, cand Rapanu primeste de la Cumpana insa singur cu portarul suteaza alaturi! Meci frumos, pe contre, deschis si placut publicului cu o echipa a Mircestiului care spera sa plece macar cu un punct din aceasta deplasare, iar tomestenii tineau sa-si incante sustinatorii cu un joc cu care i-a obisnuit in ultimul timp si cu goluri multe.

In minutul 17 o noua ocazie pentru Tomesti, acelasi Rapanu din 10 metri nu reuseste sa-l invinga pe Iosub care respinge in corner. Mircestiul beneficiaza de cateva lovituri libere din jumatatea adversa insa ramase fara rezultat, ca minutul 36 sa aduca desprinderea gazdelor, cand Cumpana avanseaza curajos, trimite in centru pentru Rapanu care intra nestingherit in careu si reuseste sa inscrie pentru 2-0! Atunci cand tomestenii credeau ca va fi un galop de sanatate acest meci, a venit un “luft” in apararea gazdelor si Gaciu(Roscatul) a avut inspiratia sa urmareasca indeplinind o simpla formalitate pentru 2-1 in minutul 38! Ca sa fie si mai spectaculos, aparatorii tomesteni gresesc copilareste inca o data in minutul 40, iar Homea se trezeste cu mingea la picior in marginea careului de 16 metri iar sutul sau nu poate fi scos de Bulai, iar scorul redevine egal, 2-2!

Dupa pauza jucatorii gazda practica un joc mai atent, mai sigur si cu un presing mult mai activ dominand aceasta parte de meci profitand si de faptul ca vizitatorii s-au retras asteptand poate inca o greseala din partea adversarilor, care insa pana la final nu a mai venit. Pe fondul acestui joc, in minutul 56 Rapanu obtine o lovitura libera de la 25 de metri insa sutul lui Cumpana este retinut de Iosub. In minutul 58 Dumitru primeste la 16 metri insa sutul acestuia trece peste poarta. Cu un presing accentuat, Rapanu sufla mingea unui adversar, un-doi cu Nutzu care taie careul de 16 metri si suteaza in directia opusa Iosub fiind prins pe picior gresit scapand balonul in plasa in minutul 70 pentru 3-2! Urmeaza o schimbare inspirata la Tomesti, Ilie Murgu intrand in locul lui Raianu, ca in minutul 77 noul intrat sa protejeze bine o minge la 20 de metri de poarta adversa, combina cu Iuriciuc, primeste pasa inapoi, intra in careu, dribleaza portarul iar acesta din urma il faulteaza clar, centralul Hanceriuc aratand punctul cu var si cartonasul galben. Executa Nutzu si acesta reuseste hatrickul scorul devenind 4-2! Minutul 79 aduce o lovitura libera de pe partea dreapta de atac a tomestenilor, executa Carare si Dumitru se inalta inscriind cu capul pentru 5-2!

Pana la final nu sa mai intamplat nimic notabil, astfel CS Tomesti nou promovata anul trecut reuseste o clasare mai mult decat onorabila pe locul 4 desi poate s-ar fi putut mai mult, returul acestei echipe fiind remarcabil cu 7 victorii consecutive si un total de 12 victorii in cele 15 partide ale returului! O echipa frumoasa, disciplinata, bine organizata, care speram sa creasca si mai mult in valoare in campionatul viitor si mai speram ca cei de care depinde aceasta echipa sa aiba grija sa nu se piarda ceea ce sa construit cu toate piedicile venite din “n” directii!!! Felicitari nea Vasile, felicitari tuturor celor care au pus umarul in aceasta editie de campionat la Tomesti! Vacanta placuta tuturor si sa ne auzim cu bine!!!

About Helios.Tomesti