Liga III: Miroslava si Pascani au avut un sezon excelent!

Miroslava si Pascani au incheiat un sezon excelent de Liga III, lucru imbucurator pentru fotbalul iesean, pentru ca ambele echipe folosesc foarte multi jucatori locali. Kosarom Pascani a reusit performanta de a termina pe locul 1 campionatul regulat, in timp ce Miroslava s-a clasat pe locul 4, la doar 1 punct de lider, ceea ce a insemnat ca ambele echipe au reusit calificarea in Play-off, calificare ce le-a scutit de emotiile retrogradarii, emotii cu care Miroslava se confruntase cu un sezon mai devreme.

In Play-off, cele doua echipe s-au descurcat onorabil, Stiinta Miroslava clasandu-se la final pe ultima treapta a podiumului, in timp ce pascanenii au terminat pe locul 5. Una peste alta, un sezon reusit pentru cele doua formatii, iar daca ar fi existat motivarea necesara, cred ca una din cele doua ar fi putut trage la promovare. Cele doua echipe vor continua cu aceleasi staffuri tehnice in sezonul urmator, asta daca nu cumva se intampla ceva neprevazut pana la startul sezonului.

Cum CSMS Iasi a promovat in Liga 1, ramane de vazut ce vor face acestia cu surplus de jucatori locali, care nu vor mai avea loc in echipa ce va incerca sa se mentina in primul esalon. Cel mai probabil, cei tineri vor primi o sansa sa joace la Miroslava sau la Pascani, in functie de ce vor dori cele doua echipe. Vazand cele doua echipe la cateva meciuri in acest sezon, pot sa-mi dau cu parerea despre ce jucatori consider ca ar putea face pasul spre un esalon superior. De la Miroslava, primul pe lista ar fi tanarul portar Raul Avram, care s-a aflat la primul sezon in Liga 3 si care a facut multe meciuri excelente. Un alt jucator ce a aratat calitati deosebite este mijlocasul Giurumescu, care desi are doar 18 ani, a evoluat foarte bine in meciurile pe care le-a disputat in acest sezon. Miroslava mai are destui jucatori tineri ce pot confirma in viitor, antrenorii Ungureanu si Ionescu dand sansa mai mult jucatori sub 21 de ani sa se afirme, alaturi de veterani ca Tincu sau Petrea.

In tabara pascaneana, cred ca jucatorul ce ar merita o sansa intr-un esalon superior ar fi tanarul atacant de 19 ani – Cosmin Nemtanu, cel care cu 11 goluri marcate in acest esalon, a fost al 5-lea marcator al seriei. O supriza placuta a fost si hirlauanul Adi Viorica, cel care a reusit 10 goluri la sezonul de debut in Liga III. Pascaniul are o baza de selectie foarte buna, promovand anual cativa fotbalisti de la grupele de juniori, unii ajungand sa confirme la Liga III.

About Sakin