AJF Iasi: Deciziile Adunarii Generale din 19.07.2014!

Programata sa inceapa la ora 11:00, sedinta ce a avut loc la Casa Ursachi din Copou, a fost decalata in jurul orei 11:30. A fost cea mai lunga sedinta la care am asistat pana acum, la ora 14:30 fiind nevoiti sa eliberam sala ca altfel cred ca mai dura vreo doua ore :)!

Pe langa informarea anuala cu privinta la cheltuielile AJF-ului si alte detalii ce tin de organizarea interioara a asociatiei, au mai fost premiate cele mai fair-play echipe din sezonul incheiat, golgheterul campionatului ligii 4 Iasi – Andrei APOSTOL de la Siretul Lespezi si ocupantele podiumurilor in cele 4 serii iesene. Cea mai fair-play echipa a fost CSM Pascani, echipa ce a primit doar 63 de cartonase galbene si ZERO cartonase rosii in cele 30 de etape disputate, in comparatie cu ultimele clasate ce au “reusit” cate 70-80 de galbene si 9-10 cartonase rosii. Dintre echipele de Liga 5, cea mai putin ‘cartonata’ a fost Spicul Sipote.

  • S-a prezentat si cazul din Liga 5 – Seria 2, acolo unde Valea Lupului a fortat promovarea prin orice mijloace, insa AJF-ul a luat in sfarsit o decizie inteleapta si au pedepsit o echipa ce apela la tactici necurate pentru a obtine victorii la masa verde. Mai exact, la meciul dintre Movileni si Valea Lupului, gazdele castigasera cu 5-1 pe teren, insa au pierdut la masa verde pentru ca au introdus in teren un jucator pe fals in finalul meciului, jucator care bineinteles ca a fost contestat si astfel Valea Lupului a castigat la masa verde. Etapa urmatoare, aceeasi Valea Lupului pierdea la scor de maidan, insa au apelat la aceeasi tactica si au convins pe Sageata Victoria sa bage un jucator pe fals in final de meci. De aceasta data, AJF Iasi s-a autosesizat si a dat meci pierdut cu 3-0 pentru ambele echipe, fiind pentru prima oara cand Iasul pedepseste o astfel de practica!

A urmat o discutie aprinsa pe tema arbitrajului, in care echipele au acuzat anumite tendinte ale unor arbitri, iar domnul Boca si domnul Ciobanu au incercat sa aduca argumente in favoarea lor. Dupa aproximativ 30-40 minute, discutia s-a finalizat prin promisiunea facuta de AJF Iasi si CJA Iasi ca se va incerca o monitorizare mai atenta a unor arbitri ce sunt considerati problema.

Un punct fierbinte a fost si cel al maririi taxelor si amenzilor, insa s-a ajuns si aici la o intelegere, iar pe fondul acestor discutii, ajutat de domnul Daniel Acatrinei (presedinte Stiinta Miroslava) si care mi-a inaintat propunerea, am reusit sa ‘pacalesc’ echipele sa accepte o doleanta mai veche! Mai exact, mi se parea total absurd ca o echipa ce face contestatie sa piarda 150 (Liga 5) respectiv 300 lei (Liga 4) daca facea o contestatie ce avea acoperire si comisiile AJF le dadeau dreptate. Astazi, Adunarea Generala a votat in unanimitate ca echipele ce inainteaza o contestatie si o castiga, sa-si primeasca banii inapoi de la echipa ce a pierdut la comisie. Au fost si vreo 4-5 echipe ce s-au opus, insa e lesne de inteles ca erau acelea ce mai apeleaza la jucatori pe fals. Asadar, LEGITIMATI-VA JUCATORII, pentru ca daca vor mai fi prinsi pe fals, va trebui sa platiti si banii inapoi echipei care i-a contestat :)! O alta precizare in regulament este aceea ca asistent medical la meciurile AJF-ului pot fi doar ASISTENTII MEDICALI SI MEDICII, ne mai existand situatii in care paramedicul sau medicul veterinar sa fie cel care da semnatura pe raportul de joc :)!

Finalul sedintei a fost foarte incins, fiind multe momente in care greu te mai intelegeai om cu om din cauza agitatiei. Prima propunere, cu un mic impuls si din partea mea, a fost reprimirea celor de la CSM Pascani in Liga 4, marindu-se numarul de echipe la 17! Cu 8 voturi pentru si 7 impotriva, cei de la Pascani au primit dreptul de a evolua si in sezonul viitor la liga 4. Chiar daca pe criteriu sportiv au retrogradat si cu siguranta as fi fost unul din oamenii care as fi sarit in sus daca erau primiti in Liga 4, trebuie tinut cont ca pascanenii sunt o echipa ce nu creeaza probleme (dovada si faptul ca au castigat trofeul fair-play) si ca ‘premiu’ pentru faptul ca au reusit obtinerea titlului de VICECAMPIONI nationali la juniori A1, acestia merita o sansa pentru continuarea frumosului proiect inceput acolo.

Dupa disputa cu CSM Pascani, a urmat o disputa legata de multipla campioana – Rapid Dumesti. Marti, situatia era urmatoarea la nivelul judetului Iasi: 18 echipe in liga 4, CSMS II Iasi urmand a fi primita ca a 17 echipe si Rapid Dumesti ca si completare pentru al 18-lea loc. Miercuri s-a decis la FRF ca articolul ce preciza ca ‘o echipa ce a promovat si nu se inscrie in campionat, sa fie retrogradata in ultima serie valorica’, a fost abrogat! Asadar se intarea ideea de 18 echipe la nivelul ligii 4, insa joi s-a anuntat din partea celor de la CSMS Iasi ca nu vor infiinta un satelit si astfel pascanenii erau trimisi iarasi in liga 5. Tinand cont de abrogarea FRF-ului, Dumestiul era obligatoriu in Liga 4, insa Adunarea avea dreptul sa voteze daca vor avea sau nu drept de promovare. Surprinzator, cei din Adunare au fost de acord ca Dumestiul sa-si mentina dreptul de promovare pentru urmatoarele sezoane, daca vor reusi sa mai castige campionatul.

S-a mai votat si data startului de sezon si dupa un vot la foc automat, s-a decis ca startul sezonului sa fie pe 10 august in toate cele 4 serii iesene!

Componenta Liga 4 Iasi: 17 echipe – 12 ramase din campionatul trecut plus Rapid Dumesti, Forta Podu Iloaiei, Partizanii Barnova, Podgoria Cotnari si CSM Pascani!

Rapid Dumesti ramane in Liga 4, conform unui articol abrogat de FRF, aprobat miercuri! Cotnariul ramane in Liga 4 in locul celor de la Viitorul Harnmanesti, iar pascanenii cu ajutorul votului Adunarii Generale, care au premiat astfel fair-playul echipei si performanta juniorilor A1! Tinand cont ca sunt 17 echipe, s-a decis ca vor retrograda ultimele 4 si vor promova cele 3 campioane din Seriile 1, 2 si 3, urmand ca din sezonul urmator sa se revina la 16 echipe la Liga 4!

Liga 5 Iasi – Seria 1:

Liga 5 Iasi – Seria 2: AS Poly 2014 Iasi (vor juca la Uricani meciurile de pe teren propriu), Stiinta II Miroslava, AS Ciurbesti,

Liga 5 Iasi – Seria 3: Progresul Deleni (au solicitat sa fie mutati din Seria 2 in Seria 3), AS Boureni (comuna Motca), Vointa Motca, Moldova Cristesti, Siretul Stolniceni-Prajescu, Kosarom II Pascani,

Tags:

About Sakin