Romania – Vicecampioana europeana la Klagenfurt!

In perioada 1-5 iulie 2014, in Klagenfurt, Austria a avut loc Campionatul European de Fotbal al Personalului de Penitenciare. Lotul reprezentativei Romaniei a fost format din cadre ale penitenciarelor din Iasi si Aiud. Romania a fost prezenta la aceasta competitie europeana incepand cu anul 2004, obtinand rezultate deosebite inca de la prima participare, astfel:
– 2004 -Nymburk – Cehia : locul III;
-2006 – Venarey les Laumes – Franta : locul VI;
-2008 – Nitra – Slovacia : locul V;
-2010 – Medulin – Croatia : locul II;
-2012 – IASI – Romania : locul I.
Postura de campioana en-titre a obligat reprezentativa Romaniei la o prestatie la cel mai inalt nivel, fapt dovedit prin calificarea in finala competitiei de la Klagenfurt, finala pierduta in fata reprezentativei Slovaciei cu scorul de 1-0, in urma unui meci foarte disputat.
Au participat reprezentative ale: Austriei, Slovaciei, Bulgariei, Moldovei, Elvetiei, Frantei.
Lotul echipei: Acatrinei Daniel, Andries Silviu, Barsan Radu, Balan Ionut, Boariu Silviu, Craescu Ciprian, Ciobanu Ilie, Frunza Cristian, Huhurez Marcel, Hutanu C-tin, Ionescu Irinel, Lungu Dan, Romila Dan, Sirbu Sandu, Voiculet Valeriu, Blindu Flavius, Mardare Florin, Vacariu Silviu, Bucur Emil, Dragan Valentin, Miton Iulian.
Romania - Nationala penintenciarelor
Antrenor: Tiron C-tin.
Delegatia oficiala: Vulpe Marius, Pop Cristian, Roman Marius.
 Declaratie Director Penitenciarul Iasi Vulpe Marius: “Desi obiectul de activitate al penitenciarului este tangential intersectat cu sportul, aceasta competitie a facut ca lucratorii penitenciarelor din Romania sa reprezinte cu mandrie si onoare cele doua componente ale sistemului.”
Consideram ca delegatia romaneasca a facut un lobby pozitiv tarii noastre, FRF-ului, sistemului penitenciar si romanilor in general.

Toate acestea sunt sustinute de istoricul invitatiilor adresate echipei noastre la aceasta competitie, de rezultatele obtinute, precum si de invitatia lansata deja de catre delegatia franceza, organizatoarea editiei din 2016 la Dijon.

About Sakin