Atletism|Ultramaraton caritabil pe distanta Iasi-Hirlau!

O idee cel putin temerara a unui tanar atlet iesean va fi pusa in practica in aceasta saptamana. George-Iustin Paltinel, elev al Colegiului National “Stefan cel Mare” din Hirlau si-a propus sa ALERGE pe data de 3 iulie, pe distanta Iasi – Hirlau, o distanta de aproximativ 80 de km!

Iustin a dorit initial sa alerge la 100 for Children, un ultramaraton de 100 km ce avea ca obiectiv strangerea de fonduri pentru copii de la Valea Plopului (DETALII), insa din cauza unei accidentari, acest obiectiv nu a mai putut fi realizat. Va fi un efort sustinut din partea tanarului iesean, daca ne gandim ca vorbim de o zi de iulie, in care temperatura medie va fi de 23°C si conform meteorologilor, sansele de ploaie sunt reduse. Cursa va incepe in jurul orei 6:00 din cartierul Galata, atletul sperand sa parcurga distanta in aproximativ 7-8 ore.

Iustin Paltinel

Ca tot s-a decis sa alerge pe aceasta distanta, Iustin Paltinel va colabora cu cei de la ProVita pentru o strangere de fonduri in scop caritabil, banii urmand a ajuta la construirea unui centru pentru copii defavorizati! Cei care doresc sa donez orice suma de bani, o pot face pe site-ul asociatiei (AICI) sau personal lui Iustin, banii urmand a ajunge in contul asociatiei. Cu aceasta ocazie am decis sa fac si eu o donatie pentru a sprijini proiectul, dar mai ales pentru a sprijini astfel de actiuni ale unor tineri ce doresc sa schimbe ceva in societatea noastra.

About Sakin