Cupa Romaniei: Miroslava cu ratarile, Suceava cu golurile!

In cadrul fazei a IV-a din cadrul Cupei Romaniei, Stiinta Miroslava a primit vizita divizionarei secunde – Rapid CFR Suceava. Cu gandul ca se afla la doi pasi de o intalnire soc cu o echipa de Liga I, jucatorii Miroslavei au aratat o pofta buna de joc, insa ratarile incredibile si portarii au facut diferenta in aceasta partida.

Stiinta Miroslava 2014

STIINTA MIROSLAVA12.Raul AVRAM 22.Narcis CIUBOTARIU 11.George MAXIM 18.Danut MUNTEANU (nascut in 1997!) 20.Cezar TOFAN 8.Dragos BACIU 3.Catalin STRUNGARIU 7.Adrian CARAGEA 9.Bogdan BOTEZATU 5.Ovidiu TACUTANU 13.Bogdan GHIARASIM (cpt.). Rezerve: 1.Ionut GEOACAS 10.Ilie TALPAN 14.Sebastian SACRIERU 17.Vlad GHEORGHIU 24.Ionut GIURUMESCU 21.Nicolae AZAHARIOAEI 19.Razvan LOGHIN. Antrenori: Cristi UNGUREANU si Irinel IONESCU

RAPID CFR SUCEAVA86.Andrei ROHETKI 2.Daniel BALAN 14.Florin PLENCANCIUC 6.Constantin FERARIU 11.Dorin SEMEGHIN (cpt.) 20.Catalin GOLOFCA 22.George APOSTOL 21.Gabriel BURCEA 9.Mircea NEGRU 18.Marius MATEI 10.Ciprian SUMANARIU. Rezerve: 85.Catalin PASCAL 13.Cristian SPATAR 15.Razvan BIGU 16.Radu SAVA 8.Adrian GHEORGHICIUC 7.Andrei CERLINCA 17.Dragos SFRIJAN. Antrenori: Florin CRISTESCU si Mihai GURITA

ARBITRI: Florin Andrei – Florin Cosma si Andrei Roman

Diferenta clara de experienta intre cele doua echipe, iar daca privim echipele de start, atunci ne putem da seama care echipa pornea ca favorita. Cum titularul la inchidere – Andrei Saritanu era suspendat pentru aceasta partida, antrenorii Stiintei au fortat cu un jucator de doar 17 ani, Danut Munteanu fiind fiul fostului jucator al Politehnicii Iasi … Danut Munteanu. De partea cealalta, Suceava a avut in teren cativa jucatori ce au cochetat intens cu Liga 1, cei mai cunoscuti fiind Daniel Balan – fost fundas la Steaua Bucuresti si Dorin Semeghin – fost fundas la Dinamo Bucuresti.

Prima situatie buna de gol s-a petrecut in min. 9, cand Adi Caragea a trimis in zid o lovitura libera de la 17 m. S-a facut egal la ocazii in min. 11, cand Strungariu rateaza o alunecare la mijlocul terenului, sucevenii scapa spre poarta si Marius Matei suteaza din pozitie excelenta pe langa poarta lui Avram. O noua ocazie buna pentru oaspeti l-a avut in prim-plan pe acelasi Matei, insa dupa ce acesta a intors un fundas, a sutat puternic la coltul scurt si Avram a reusit sa respinga cu dificultate in corner.

Deschiderea de scor s-a produs in min. 21, cand Gabriel Burcea prinde un voleu de zile mari, sutul sau de la aproximativ 22 m ducandu-se sub transversala, Avram fiind surprins prea in fata de aceasta executie neasteptata. Dupa gol, Miroslava a inceput sa riste mai mult pe cartea atacului, iar Caragea a avut egalarea in picior, mai intai in min. 24, cand lovitura libera de la 20 m a trecut putin peste poarta, pentru ca in min. 32 sa marcheze cu un sut superb de la 16 m, insa golul a fost anulat pentru un ofsaid la Ghiarasim, care pasase la Caragea. Ghiarasim a ratat si el o ocazie imensa in min. 37, cand s-a demarcat excelent in careu, insa din 6 m a trimis cu capul peste poarta.

Faptul ca Avram nu s-a aflat intr-o zi buna avea sa fie evidentiat in min. 37, cand in urma unei pase a unui fundas, acesta a retinut mingea in brate si centralul a acordat indirecta. Si-a rascuparat insa imediat greseala, reusind sa respinga sutul din indirecta peste transversala. Daca Miroslava nu gasea drumul spre gol, sucevenii erau in forma, ba chiar au fost aproape sa-si marcheze un autogol de cascadorii rasului, cand un jucator a degajat mingea in fundul unui coechipier, balonul a sarit spre poarta si Rohetki si-a aratat clasa, avand un reflex fenomenal la o minge venita din 2-3 m. Caragea scapa excelent de marcaj la ultima faza a primei reprize, insa dupa ce-si intoarce un adversar in 16 m, suteaza spre vinclu, insa Rohetki reuseste sa respinga in fata, mingea ajunge la Tofan, care suteaza din prima peste poarta.

Repriza secunda a inceput sub dominarea Miroslavei, iar in min. 50 asistam la o ratare imensa, cand Ghiarasim scapa 1 la 1 cu portarul, insa fiind in unghi prefera sa paseze la 8-9m, acolo unde Baciu era complet nemarcat, insa dupa ce a culcat portarul si fundasul din fata sa, acesta a reusit sa trimita doar in bara, desi avea toata poarta in fata. Pe contraatac, Suceava a fost aproape de gol, insa centrarea perfecta a lui Semeghin, a fost reluata in Avram de catre Matei. Acelasi Matei avea totusi sa fie iertat de coechipieri in min. 55, cand suteaza neasteptat de la peste 25 m, Avram este surprins prea in fata si primeste un gol foarte asemanator cu cel din prima repriza, de aceasta data mingea atingand si transversala!

Gazdele puteau reveni in meci, insa nou-intratul Talpan nu reuseste sa directioneze mingea pe poarta, desi s-a aflat singur singurel in careul mic, voleul sau trecand pe langa poarta. Tofan a avut si el golul in varful ghetei, insa sutul sau a trecut alaturi. Cum ocaziile se razbuna, in min. 67, Semeghin centreaza perfect in 6 m in urma unui corner si Costel Ferariu s-a inaltat nemarcat, reusind sa trimita in poarta lui Avram pentru 3-0!

Cu calificarea in ghiozdan, sucevenii au incercat si au reusit sa inghete rezultatul. De mentionat gestul complet iresponsabil al suceveanului Sumanariu, care a fost eliminat in min. 77, dupa ce acesta l-a impins cu palma peste fata pe Strungariu. Talpan a mai avut golul in varful bocancului, insa dintr-o pozitie asemanatoare cu cea de la ratarea anterioara, insa de aceasta data a nimerit spatiul portii, dar si pe portarul advers. Ghiarasim a sutat excelent din 15 m, insa Rohetki nu s-a lasat mai prejos si a respins in corner. Putea fi chiar 4-0, insa Dorin Semeghin a sutat in bara dintr-o lovitura de pedeapsa (min. 90).

Parcursul Stiintei Miroslava in Cupa Romaniei s-a incheiat, Iasul urmand sa se ‘bazeze’ doar pe CSMS Iasi in aceasta competitie.

About Sakin