AJF Vaslui: Start de campionat cu o conducere noua!

Acum ceva timp in urma, cand mergeam cam la 2-3 meciuri pe saptamana in fotbalul iesean, am incercat sa incep o colaborare cu AJF Vaslui, insa dupa cateva incercari nereusite de a obtine informatii legate de programarea etapelor si detalii de la meciuri, mi-am vazut de treaba mea, vazand ca nu exista nici un fel de interes pentru a incerca ceva asemanator cu ceea ce faceam la Iasi. Vremea a trecut si lucrurile au intrat pe un fagas absurd la Iasi, renuntandu-se tacit la colaborarea cu AJF-ul iesean. Au ramas doar 2-3 iubitori care isi mai publica articolele pe www.asmagna.info, eu incercand in aceasta perioada sa mentin site-ul online si sa abordez alte teme.

In aceasta vara, la Vaslui au avut loc alegeri pentru presedentia asociatiei, alegeri castigate de cel mai tanar presedinte de AJF din tara, Bogdan Gheorghita reusind sa rastoarne calculele hartiei si sa demonstreze ca daca inlocuiesti ‘veteranii’, nu e sfarsitul lumii pentru nici un AJF din tara. Cu o echipa tanara, AJF Vaslui a pornit pe un drum nou, incercand sa aduca acest campionat la un nivel cat mai ridicat si chiar daca mai sunt probleme de organizare, lucrurile se aranjeaza frumos pentru noua fata a fotbalului mic din acest judet. Poate cel mai important succes din acest start de sezon, il reprezinta faptul ca se organizeaza supercupa judetului, care se va disputa duminica – ora 16:30 pe Stadionul Municipal din Vaslui si va aduce fata in fata pe campioana en-titre FC Garceni si castigatoarea Cupei – Vitis Suletea!

Joi – 18 septembrie a avut loc tragerea la sorti a tintarului pentru acest sezon si stabilirea componentei celor doua serii de Liga 4 Vaslui – Nord si Sud. Astfel, in Seria Nord se va da o lupta acerba pentru ocuparea primelor doua locuri in clasament, locuri ce califica echipele in faza urmatoare a campionatului, ce va consta intr-un Play-off in format tur-retur intre cele 4 echipe ce se vor califica (primele doua locuri din seriile Nord si Sud).

SERIA NORD

Cu siguranta este cel mai echilibrat sezon din fotbalul vasluian, pentru ca doar in seria nordica avem 4-5 echipe cu pretentii la play-off, din care 3 si-au anuntat intentia de a forta promovarea in Liga 3. Dupa stabilirea tintarului, prima etapa va fi:

AS Victoria Muntenii de Jos – Vulturul Balteni

Viitorul Valeni – FC Garceni (amanat)

Vointa Stefan cel Mare – FC Lipovat

Avantul Zapodeni – Dinamic Botesti

Atletico Vaslui – Viitorul Rebricea

Smart Negresti – FC 2002 Vaslui

FC Magic Vaslui sau Deleni va sta.

Asadar, echipele cu pretentii sunt cele doua din municipiu Vaslui, campioana en-titre FC Garceni si vicecampioana Smart Negresti. Astfel, inca din prima etapa avem un derby la Negresti, Smartul urmand a primi vizita echipei suporterilor vasluieni – FC 2002 Vaslui. In etapa a doua se va disputa si derby-ul municipiului, FC 2002 urmand a primi vizita celor de la Atletico.

SERIA SUD

Daca pana marti, in aceasta serie erau doar 9 echipe, faptul ca Olimpia Stanilesti si Foresta Zorleni au luat decizia de a continua si in acest sezon, nu poate decat sa bucure iubitorii fotbalului din aceasta parte a judetului, pentru ca astfel vor fi mai multe meciuri. Chiar s-asa exista un dezechilibru legat de numarul echipelor, pentru ca nordul ar fi avut 14 echipe, in timp ce sudul se multumea doar cu 11. Presedintele AJF a gasit solutia cea mai buna, aceea de a propune unei echipe din Nord sa treaca in seria Sud, urmand ca acestia sa fie scutiti de plata arbitrajului in acest sezon. Cum Dinamic Botesti nu a dorit sa faca aceasta trecere, cei de la LPS Vaslui si-au luat inima in dinti si au trecut cu tot cu bagaje in sud, urmand a beneficia astfel de aceasta facilitate de a nu plati arbitrajele pe teren propriu, lucru ce se compenseaza cu cheltuielile mai mari de deplasare.

Unirea Banca – Podgoria Oltenesti

Foresta Zorleni – LPS Vaslui (amanat)

Pajura Husi – Olimpia Stanilesti

Multim Perieni – Flacara Murgeni

Vitis Suletea – FDR Tutova (amanat)

Juventus Falciu – Viitorul Barlad

Aceasta serie are 3 echipe puternice, pe langa ‘clasicele’ Juventus Falciu si Vitis Suletea, mai aparand in acest sezon si Pajura Husi. Cei de la Viitorul Barlad sunt o echipa formata in mare parte din juniori, insa cu siguranta vor face o figura frumoasa in acest sezon.

About Sakin