Liga 3: Stiinta Miroslava castiga pe final cu Pt. Neamt!

Cu gandul declarat la promovarea in Liga II, Stiinta Miroslava a debutat cu stangul la principala contracandidata, pierzand pe final cu 0-1! In primul meci pe teren propriu din acest sezon, iesenii au primit vizita celor de la Ceahlaul II Pt. Neamt, o echipa formata in mare parte din jucatori din propria pepiniera, acestia trimitand in teren o formatie cu o medie de varsta sub 21 de ani!

STIINTA MIROSLAVA: 12.Raul AVRAM 6.Bogdan CHIMIR 13.Bogdan Andrei GHIARASIM (cpt.) 5.Ovidiu TACUTANU 9.Bogdan BOTEZATU 3.Florin Catalin STRUNGARIU 11.George MAXIM 17.Vlad GHEORGHIU 22.Andrei SARITANU 4.Razvan LOGHIN 21.Adrian CARAGEA. Rezerve: 1.Ionut GEOACAS 7.Nicolae AZAHARIOAEI 16.Cezar TOFAN 18.Danut MUNTEANU 8.Dragos BACIU 2.Sebastian SACRIERU 19.Ionut GIURUMESCU. Antrenori: Cristi UNGUREANU si Irinel IONESCU.

Stiinta Miroslava

CEAHLAUL II PT. NEAMT: 1.Vasile BARNA 33.Andrei TEPES-BOBU 28.Paul MATECIUC 10.Razvan GOREA 31.Rares SAMSON 17.Victor CALIN (cpt.) 16.Sorin TABACARIU 2.Marius IMNATIUC 18.Alexandru IVAN 27.Lucian PLACINTA 32.Alexandru MARGINA. Rezerve: 12.Alin CONSTANTINESCU 21.Bogdan GHEARA 19.Alexandru ARGATU 25.Sandu IOVU 23.Radu UNGURIANU 4.Denis AFRASILOAIE 5.Cosmin ROTARU. Antrenori: Ovidiu MARC si Emilian BORULEA

ARBITRI: Razvan BELDIMAN – Bogdan TERENTE si George Bogdan DUTA

In secunda 40, Miroslava a avut o sansa uriasa pentru a deschide scorul, insa centrarea foarte buna a lui Loghin nu a fost ajunsa de Caragea si Ghiarasim, acestia trecand la cativa centimetri de o minge pe care ar fi scris gol. Nemtenii nu se regaseau in joc, iar Botezatu putea profita de o grava eroare in defensiva oaspetilor, cand un fundas a luftat o minge simpla ce l-a lasat singur pe jucatorul Miroslavei, insa acesta a sutat defectuos din 16 m, desi era singur si ar mai fi avut si varianta unei pase la Ghiarasim, ce ar fi fost singur cu poarta goala (min. 6). Cea mai mare ocazie a primei reprize a venit tot in urma unei greseli in defensiva Ceahlaului, cand un fundas a pasat gresit in spate, Caragea a interceptat si a plecat singur contra portarului, insa a trimis o scarita ce a lovit transversala (min. 32). Oaspetii au avut si ei o sansa mare in finalul reprizei, insa atacantul scapat din marcaj, a trimis cu capul din 6 m, direct in bratele lui Avram.

Startul reprizei secunde a fost extrem de tensionat. Jucatorii Miroslavei au iesit timorati de la vestiar si nu mai jucau nimic, permitand oaspetilor sa intre in joc si sa domine meciul. In min. 51, fostul jucator al CFR Pascani, Bogdan Chimir are o iesire necontrolata si ii pune piedica fara minge unui adversar, un gest de cartonas ‘portocaliu’, centralul acordandu-i doar galben, insa cu siguranta nu s-ar fi suparat prea multi daca ar fi fost rosu direct.

Urmeaza o perioada de 15 minute in care oaspetii au controlat jocul si au avut cateva ocazii imense de gol, cele mai mari fiind in min. 60 si 73, cand doua mingi centrate pe linia de 6 m, nu sunt reluate pe spatiul portii de atacantii nemteni, desi acestia erau in pozitii ideale de a marca. Cu Avram jucand intr-un picior in ultimul sfert de ora, Miroslava s-a trezit si a inceput sa puna stapanire pe joc. Primul semn al revenirii in joc a fost in min. 79, cand un corner batut pe lung, este recentrat in forta in marginea careului mic, de unde mingea sare dintr-un fundas nemtean spre propria poarta, insa un jucator reuseste sa respinga cu capul de pe linia portii, portarul fiind batut la acea faza. In min. 85, o lovitura libera de la 25 m lateral este trimisa cu efect, Caragea trimite cu capul pe spate din 10 m, insa portarul este la post si respinge de sub transversala. Maxim centeaza perfect din cornerul rezultat si Strungariu se inalta singur la 6 m, reluand fara sperante pentru portar pentru unicul gol al meciului!

In minutele de prelungire, Miroslava putea sa-si mareasca avantajul, dupa ce Azaharioaie a facut un sprint incredibil de vreo 30 m si a blocat o degajare a unui fundas nemtean, a recuperat mingea si a trimis-o excelent pentru Botezatu, care a sutat pe jos, insa portarul oaspetilor a inchis perfect unghiul si a reusit sa respinga.

Una peste alta, o victorie muncita pana la epuizare pentru jucatorii gazda, nemtenii fiind extrem de dezamagiti la final, tinand cont si de ratarile monumentale pe care le-au avut in repriza secunda.

Etapa urmatoare, Stiinta Miroslava se va deplasa la Aerostar Bacau, echipa ce a pierdut fara drept de apel in aceasta etapa, 0-3 in fata Cetatii Tg. Neamt!

About Sakin