Liga 4 Iasi: Rapid Dumesti – Viitorul Tg. Frumos 2-1 (1-0)!

Meci frumos si darz intre doua din cele mai bune echipe din Liga a 4-a ieseana, incheiat la limita in favoarea gazdelor. Partida a fost una buna in care ambele echipe au jucat prudent, cu un 10% plus pentru gazde care au profitat de absenta capitanului de la oaspeti, Ovidiu Chelaru si au inscris cele doua goluri din faze fixe, mai exact cornere.

Golurile au fost inscrise de Caras si Miron in minutele 37 si 59, respectiv Acatrinei (min,88) din penalty in urma unui fault al portarului dumestean asupra lui Micu.

Ocazii au fost de ambele parti dar mult prea sterile pentru a modifica scorul de pe tabela de marcaj. Fiind doua echipe cu jucatori de valoare, aproape ca s-au anihilat reciproc (exceptand golurile), Viitorul reusind sa castige centrul terenului, Rapidul impunandu-se pe benzi.

Antrenorul Tiberiu Beceru a fost nevoit sa modifice sistemul de joc in urma absentelor si sa tina piept atacurilor dumestene (cu Balanescu si Miron in mare forma) si ar fi obtinut macar un punct daca nu se gresea flagrant la primul gol. In alta ordine de idei, la o centrare in careul oaspetilor mingea il loveste in spate pe un atacant de la Rapid si iese in aut de poarta, tusierul indica acelasi lucru, toata lumea cu exceptia celor ce nu au vrut sa vada, asteptau repunerea din 6 metri dar aici intervine centralul Iosif Aelenei care arata corner! Jucatorii targoveti protesteaza vehement, ii aduc la cunostinta arbitrului ca din asemenea faza fixa se pot lua goluri, dar acesta din urma ramane ferm pe pozitie fara a consulta in amanunt tusierul!  Si exact de ce le-a fost frica apararii Viitorului, fara Chelaru la respingerile inalte din careu, nu au scapat: Dumestiul deschide scorul! Proteste inutile din nou a jucatorilor si bancii tehnice a Viitorului, avantul deja fusese dat: 1-0 pentru gazde. Ultimile minute au fost irosite de gazde prin fragmentarea pe alocuri a jocului, fiind constienti ca odata cu venirea pauzei oaspetii vor intra in criza si se vor rupe din punct de vedere psihologic. In repriza a doua oaspetii au iesit la atac, gazdele rezumandu-se la contraatacuri taioase pe flancuri si bazandu-se pe lovituri libere sau cornere. In minutul 59 a venit si al doilea gol care a fost marcat in urma unui corner neinventat de nimeni de aceasta data! Jucatorii oaspeti au resimtit din plin golul oferit pomana Dumestiului, reusind pe final un gol din penalty cand Catalin Micu a insistat la o minge si a fost faultat in careu. Si doar ca o parere: daca scorul era 1-0, nu cred ca ar fi obtinut, din partea centralului, oaspetii nici macar un pui de penalty.

Din nou lipsa de respect pentru adversar din partea a doi jucatori dumesteni, care catarati pe geamul de la vestiar, tipau fara jena: “Degeaba va agitati. noi mergem acum cu arbitri la una mica…” Pacat ca doar pe acel teren, toata lumea gresete si intamplator sau nu doar in favoarea Rapidului! Inaintea meciului, intr-un comentariu a d-lui Hector Malot, acesta a avut mare dreptate: MECIUL A FOST FACUT PRAF!

 Cu respect, acelasi din totdeauna, CRISTI PINCIUC

About Cristi MP