AJF Iasi: Sase echipe disparute din campionatele judetene!

Dupa ce am fost aproape sa-mi iau o teapa, renuntand in ultima clipa sa merg la Helesteni – Muncel si afland apoi ca meciul nu s-ar fi disputat, pentru ca oaspetii se retrasesera din campionat, iar site-ul AJF ‘uitase’ sa spuna anunte si cititorii de rand despre acest fapt, dar mai ales dupa surpriza neplacuta pe care au avut cei de la Halaucesti, care s-au dus la Topile si au aflat la teren ca gazdele s-au retras din campionat, avem neplacuta surpriza sa observam ca avem 6 echipe ce s-au desfiintat de la startul campionatului.

Cea mai afectata serie a fost Seria 2, care a pierdut 3 echipe din cele 14 inscrise la inceput. Astfel, s-au retras din campionat echipe cu oarece traditie si care mai mereu erau prezente in partea superioara a clasamentului, Spicul Tiganasi, Biruinta Movileni si Com-Val Valea Lupului. Poate ne-am fi asteptat la un Deleni sau Bivolari sa se retraga, insa Tigansiul si Valea Lupului au fost o adevarata surpriza, iar Movileniul isi ‘anuntase’ intentia pe facebook. Si Seria 3 a pierdut doua echipe importante si cu traditie in fotbalul din zona Pascani, atat Noua Generatie Topile cat si Viitorul Muncel avand evolutii apreciate in campionatul trecut, prima luptandu-se chiar la promovare pana in ultima etapa. Din Seria 1 a iesit doar Astra Raducaneni, echipa ce nu se mai regaseste fara suportul fostului primar, Dinu nereusind sa atraga noua conducere de partea echipei, iar cu finantare din buzunarul propriu e mai greu sa reusesti intr-un campionat intreg.

Imi vine greu sa cred ca nu vor mai exista echipa ce vor abandona pe parcurs, insa procentul de 10% echipe retrase in tur, atrage oarecum atentia asupra crizei ce loveste in fotbalul local. Daca s-ar fi respectat regulamentul, cu siguranta ca ar mai fost cel putin doua-trei echipe ce trebuiau excluse, insa in conditiile actuale, se mai inchid ochii.

Regret sincer disparitia acestor echipe si sper ca aceasta situatie sa nu afecteze si alte echipe din campionat. Oricum, cred ca sezonul urmator vor fi mult mai multe echipe, pentru ca in vara lui 2016 avem alegerile locale, iar primarii trebuie sa ‘reinventeze’ fotbalul in acele comune ce nu au echipe:)!

About Sakin