EURO 2016 – Calificari: Romania vs. Ungaria, meciul orgoliilor!

In etapa a II-a din preliminariile pentru EURO 2016 – FRANCE, unul din cele mai interesante meciuri este cel de pe National Arena, dintre vecinii Romania si Ungaria! Cei drept, Romania nu a mai pierdut in fata Ungariei din 1981, iar in ultimele 6 meciuri directe, toate oficiale, avem 4 victorii si doua egaluri! In mod normal, tinand cont si de forma celor doua echipe, nationala noastra nu ar trebui sa aiba probleme, insa cand e vorba de o rivalitate asa mare, cu siguranta ca si presiunea pe jucatorii este imensa.

Initial, nu am vrut sa merg la acest meci, pentru ca la anteriorul, desi am castigat cu 3-0 si am dominat meciul, emotiile traite in peluza au fost prea intense. Sa nu-mi mai amintesc de emotiile traite in Viena, alaturi de colegii de la Iasi, cand Chipciu a reusit sa egaleze in prelungiri in meciul disputat fara spectatori, la Budapesta! Totusi, abia pe 25 septembrie mi-am luat inima in dinti si am facut demersurile necesare pentru a fi prezent pe stadion, insa am dorit sa evit atmosfera incendiara din peluza si am preferat masa presei pentru acest duel (acreditare obtinuta pe Radio Smile FM).

Toti romanii ne dorim o victorie a nationalei noastre si nu doar pentru prestigiu, ci mai ales pentru a ne spori sansele de calificare, sanse ce au crescut considerabil in urma victoriei de la Atena. Tot in grupa noastra se mai disputa Finlanda – Grecia si Irlanda de Nord – I-le Faroe! Daca la Belfast nu cred ca se pune problema invingatoarei, in meciul de la Helsinki ne-ar multumi enorm un egal si, poate vreo doua cartonase rosii pentru finlandezi :)!

Intr-o alta ordine de idei, faptul ca UEFA a decis ca meciurile din calificari sa se dispute grupate in cate 3 zile, a fost poate cea mai buna decizie pe care au luat-o in ultimii ani. Ne putem astfel si noi delecta ochii cu meciuri ca Slovacia – Spania sau Suedia – Rusia (joi), Turcia – Cehia sau Bulgaria – Croatia (vineri), iar samabata, dupa meciul Romaniei, am putea urmari un alt meci cu incarcatura puternica, Polonia – Germania!

About Sakin