Liga III – Seria 1: Stiinta Miroslava – Bucovina Pojorita 1-2 (1-0)!

In ultima etapa a turului Ligii 3 – Seria 1, cele doua echipe din fruntea clasamentului s-au intalnit in meci direct, urmand ca invingatoarea sa incheie anul pe prima treapta a podiumului. Dupa infrangerea grea de la Sf. Gheorghe, baietii lui Ungureanu si Ionescu sperau intr-un meci perfect cu Bucovina Pojorita si sa-si consolideze astfel pozitia de favorita la promovare din acest esalon.

STIINTA MIROSLAVA: 12.Raul AVRAM 3.Cezar TOFAN 13.Andrei Bogdan GHIARASIM (cpt.) 97.Danut MUNTEANU 92.Vlad GHEORGHIU 19.Razvan LOGHIN 14.Alin ABUZATOAEI 5.Ovidiu TACUTANU 23.Ilie TALPAN 18.Andrei SARITANU 85.Bogdan CHIMIR. Rezerve: 1.Ionut GEOACAS 10.Dragos BACIU 22.Paul CHETROSANU 11.George MAXIM 9.Bogdan BOTEZATU 7.Adrian CARAGEA 17.Sebastian SACRIERU. Antrenori: Cristi UNGUREANU si Irinel IONESCU.

BUCOVINA POJORITA: 1.Sergiu MURESAN 17.Aurel PRUNDEAN (cpt.) 4.Vladut-Cosmin PATCA 20.Andrei-Alin RAZLOG 18.Nicusor KURUC 16.Ionut-Alex DUTICA 19.Vlad STANESCU 15.Ciprian IONITA 7.Michael CHERARIU 10.Alin PADURARIU 19.Sebastian RUS. Rezerve: 22.Jan TURITA 2.Toader TIVODAR 14.Octavian VIRLAN 3.Bogdan IUGA 5.David PLANTON 13.Andrei BALAN 6.Valeriu BALATICI. Antrenori: Bogdan GROSU si Dan MANDRILA.

Dupa ninsoarea/lapovita de ieri, ma asteptam ca terenul de la Uricani sa fie sub apa, insa am fost surprins placut sa vad ca a rezistat, iar la final inca se prezenta in conditii rezonabile. Dupa minutele de tatonare, Stiinta Miroslava a pus stapanire pe joc, incepand sa aiba ocazii importante la poarta lui Muresan. Prima ocazie importanta a avut loc in min. 19, cand Abuzatoaei a deviat cu capul, putin pe langa poarta din 7 m. In min. 27, in urma unui corner de pe dreapta, mingea este respinsa la marginea careului mare si TOFAN a sutat din prima, destul de slab, insa portarul oaspetilor s-a culcat la radacina barei si fiind prea sigur pe minge, nu a fost atent si a scapat-o in poarta! Asadar, o minge ce nu anunta nimic a produs deschiderea scorului la Uricani. Bogdan Chimir a fost aproape sa mareasca avantajul in min. 37, cand a trimis o minge plouata de la 35 m si portarul a respins cu dificultate in transversala. Talpan a avut si el ocazia sa marcheze in min. 44, insa scapat singur cu portarul a sutat spre coltul lung, insa a fost blocat de o alunecare a unui fundas, mingea fiind deviata exact pe directia portarului.

Startul reprizei secunde a fost asemanator cu sfarsitul primei reprize, insa dupa ce Tofan a pus piciorul la o degajare in careul oaspetilor si mingea a ricosat putin pe langa poarta (min. 47), meciul a intrat intr-un echilibru, fara ca vreuna din echipe sa mai aiba ocazii. Totusi, in min. 68, dupa un corner batut pe portar, Muresean a retinut si a degajat lung, Munteanu ramas in aparare in locul lui Tacutanu, a sarit pe sub minge si l-a lasat in pozitie excelenta pe un jucator advers plecat de langa Maxim, acesta centrand in 8 m, de unde Sebastian Rus a reluat pentru egalare.

Antrenorii gazdelor au fortat pe final, introducandu-i pe Botezatu si Caragea, iar in min. 75 puteau prelua conducerea, insa mingea trimisa inselator de Botezatu a fost respinsa din vinclu de portarul Pojoritei. Surpirza s-a produs in min. 79, cand o pasa pe culoar a lui Padurariu l-a lasat singur pe un jucator al oaspetilor, acesta profitand si de intrarea total eronata a lui Maxim, care in loc sa incerce o urmarire a adversarului, a preferat sa bage o alunecare la o minge dificila, lasandu-l astfel singur pe adversar, care a preluat spre poarta si a fost faultat un Raul Avram iesit sa-l blocheze. Penalty-ul a fost transformat excelent de capitanul Prundean, oaspetii preluand astfel conducerea. Gazdele au fortat egalarea, insa suturile lui Maxim, Tofan, Ghiarasim au fost pe rand respinse excelent de Muresan, care si-a rascumparat astfel greseala de la primul gol. Asadar, dupa ce reusisera de mai multe ori sa intoarca scorul in acest tur de campionat, Miroslava a patit-o de doua ori consecutiv, pentru ca si la Sf. Gheorghe au condus cu 1-0!

Asadar, la final de tur si de an calendaristic, Pojorita ocupa primul loc – 27 puncte, urmati de Miroslava cu 24 si de Sf. Gheorghe – 22 puncte, cele 3 echipe fiind si principalele favorite la castigarea campionatului si implicit la promovarea in Liga 2.

PS: FOTOGRAFII de la meci vor fi postate luni!

About Sakin