Turcia: N-am putut intra la meciul Fenerbahce – Eskisehirspor:(!

Ce sa faci duminica noaptea in Istanbul? Era 30 noiembrie si dupa o zi obositoare de vizitat obiective turistice, eram cu gandul la patul din hotel. Inainte de a pleca la Istanbul, ma uitasem pe programul etapei din Super Lig Turcia si observasem ca duminica seara, se joaca meciul dintre Fenerbahce SK si Eskisehirspor, un meci fara o rivalitate importanta in campionatul turcesc.

Revenit in hotel, m-am uitat rapid pe programul etapei si cum pot ajunge la stadionul celor de la Fener (Sukru Saracoglu – Ulker Arena), stadion aflat in partea asiatica a Istanbulului. Am zbunghit-o la metroul subacvatic Marmaris si in aproximativ o ora, eram de la hotelul din zona Sultanahmed la stadionul din renumitul cartier – Fener. Mai aveam la dispozitie vreo 20 minute pentru a-mi procura bilet si n-aveam nici o emotie ca n-as putea gasi bilete pe un stadion de 50.000 de locuri :). Emotiile au inceput sa apara la vreun km de stadion, cand desi mergeam la un meci simplu de campionat, grupuri mari de suporteri se indreptau spre stadion. Atata politie la un meci, n-am vazut nici la Romania – Ungaria, iar acest lucru parca mi-a dat siguranta ca n-as putea pati nimic, nici daca as fi avut vreun fular cu Galatasaray la gat :). Am ajuns la stadion si dupa ce am ‘interogat’ vreo 5-6 stewarzi care stiau engleza cum stiu eu portugheza :), am gasit unul ce a putut sa-mi explice unde se afla casa de bilete, aratandu-mi o coada de vreo 200 de persoane :). Constiincios fiind, m-am asezat la rand si am asteptat linistit ca o sa prind eu macar o repriza pe stadion. Randul se misca destul de repede, poate chiar prea repede si atunci am inceput sa ma intreb cum cumpara astia bilete asa rapid. TOTI aveau un card in mana, card care credeam ca e pentru plata, ca vezi dom’le astia nu umbla cu cash-ul in buzunar. Abia cand am ajuns la casa, am inteles ce era cu cardurile respective, carduri nominale pentru fiecare suporter in parte, OBLIGATORIU de prezentat la casa de bilete pentru a putea procura biletul de intrare la meci. Asadar, meciul incepuse si eu nu primeam bilet fara acel card, indrumandu-ma un suporter sa merg la magazinul oficial al clubului, aflat la intrarea oficiala in stadion, ca poate acolo am vreo sansa la vreun bilet pentru turisti.

Mi-am luat talpasita si am dat un ocol stadionului, retragandu-ma spre casa dupa vreo jumatate de ora petrecuta in zona. Conform datelor oficiale ale federatiei, la meci au asistat 15.036 spectatori, deci ar mai fi fost o gramada de locuri, insa acest sistem cu carduri, pe care nu l-am inteles pe deplin, face ca stadioanele sa fie ‘goale’, daca 15.000 de oameni la un meci gen Steaua – Chiajna aduni o asemenea audienta :), iar pretul biletelor este de minim 18 euro!

About Sakin