AJF Vaslui: Adunarea Generala a stabilit …

Dupa o indelungata pauza, m-am decis sa reincep activitatea pe site-ul www.asmagna.info . Tinand cont de anumite imprejurari, ma voi axa mai mult pe sportul vasluian, insa cu siguranta voi incerca sa particip si la evenimente sportive din judetul Iasi sau de pe unde m-or mai prinde drumurile din perioada urmatoare.

Revenind la AJF Vaslui, sambata – 14 februarie, am fost invitat de catre presedintele asociatiei vasluiene – Bogdan Gheorghita, la Adunarea Generala a echipelor de seniori si juniori afiliate. S-au discutat multe aspecte si am fost placut surprins sa vad ca se incerca imbunatatirea conditiilor practicarii fotbalului in mediul rural.

Poate cel mai important aspect il reprezinta demararea discutiilor cu privire la infiintarea unui campionat de juniori A1, care sa dea o campioana a judetului, care sa reprezinte Vasluiul la faza interjudeteana, lucru demn de apreciat daca ne gandim ca era printre putinele din tara ce nu aveau un campionat dedicat juniorilor A1. Pe langa acest campionat de juniori, AJF Vaslui va incerca sa organizeze competitii la nivelul scolilor, in paralel cu competitiile organizate de Inspectoratul Scolar – ONSS.

Tinand cont ca Seria Nord are mai multe etape de disputat, acestia vor incepe campionatul pe 1 martie, in timp ce Seria Sud incepe returul in 15 martie, urmand ca toate restantele sa se dispute in cel mai scurt timp posibil. Reamintesc faptul ca viitoare campioana judeteana se va decide in urma unui Play-off, tur-retur, la care vor participa primele doua clasate din cele doua serii, lupta urmand a fi una extrem de disputata in aceasta primavara.

In paralel cu campionatul, se vor disputa si fazele urmatoare ale Cupei Romaniei, in urmatoarea faza fiind calificate 16 echipe, urmand astfel sa se desfasoare optimi, sferturi, semifinale si finala. Au fost desemnati 8 capi de serie (5 din seria Nord si 3 din Seria Sud), stabilindu-se astfel 5 meciuri cu echipe din Nord si 3 cu echipe din Sud, urmand ca in semifinale sa ajunga cel putin o echipa din seria Sud.

OPTIMI CUPA ROMANIEI – JUDETUL VASLUI

FC 2007 GARCENI – FC 2000 LIPOVAT
AVANTUL ZAPODENI – ATLETICO VASLUI
VICTORIA 2013 MUNTENII DE JOS – VOINTA STEFAN CEL MARE
FC 2002 VASLUI – SMART NEGRESTI
LPS VASLUI – VIITORUL REBRICEA
VITIS SULETEA – VIITORUL BARLAD
JUVENTUS FALCIU – PODGORIA OLTENESTI
FLACARA MURGENI – PAJURA HUSI

About Sakin