Divizia A2 Est: Stiinta Miroslava – CSU Galati 3-0 (-16, -22, -18)!

In seria EST a diviziei secunde de volei feminin, Stiinta Miroslava a terminat campionatul regulat pe treapta a treaia a podiumului, dupa ce sezonul trecut reusise promovarea in esalonul superior, insa din cauza lipsurilor financiare a preferat sa se inscrie tot in liga secunda.

Sambata – 21 februarie, cu incepere de la ora 14:00, Sala Polivalenta din comuna Miroslava a gazduit prima etapa din Play-off, echipa locala primind vizita fetelor de la CSU Galati.

STIINTA MIROSLAVA:  1.Andrada KOSZTE (libero) 2.Delia PADUREAN 3.Stefana PETRESCU 6.Cristina SESERMAN 7.Catalina BOBORNIUC 8.Ana PAL 10.Raluca PICHIU 12.Andra IBANESCU 13.Tatiana DIACONITA (cpt.). Antrenori: Catalin-Ilie STIRBU (A1) si Gabriel COTOREANU (A2).

CSU GALATI: 1.Ioana STOICA 2.Violeta STAN (libero) 3.Charlotte PLUMEREAU 4.Bianca RUSU 6.Ioana STEFU (cpt.) 10.Andra VOICA 13.Stefania MOCANU 14.Mirela BOBARU. Antrenor: Ileana BERDILA

ARBITRI: Cristian OUATU (A1) – Octavian DIACONITA (A2) – Oana PRALEA (L1) – Ioan ANDRONIC (L2) – Mihai STOICA (SC).

Startul primului set a fost echilibrat, galatencele conducand cu 3-1 si 8-7, insa Stiinta Miroslava a revenit prin serviciile excelente ale lui Boborniuc si a preluat conducerea cu 11-8. Pana la al doilea time-out tehnic (16-10) s-au mai remarcat Petrescu prin doua servicii foarte bune si Pichiu prin cateva blocaje excelente. Finalul setului a fost dominat de echipa gazda, care a reusit sa-l castige cu 25-16.

Setul doi a inceput sub dominarea galatencelor, care au inceput sa joace mai mult pe jucatoarea Ioana Stoica, aceasta avand cateva atacuri ce si-au atins tinta, ajungandu-se astfel la primul time-out tehnic cu scorul de 5-8. Fetele de la Miroslava s-au mobilizat excelent si au jucat mai mult pe centru, acolo unde blocajul era aproape inexistent din partea adversarelor. S-a profitat si de jocul mai slab facut de Mocanu, galateanca nereusind atacuri in forta, iar mingiile plasate de aceasta erau usor de recuperat. S-a mers cap la cap pana aproape de finalul setului, insa gazdele s-au impus cu 25-22. De remarcat jocul Mirelei Bobaru, o jucatoare supraponderala pentru jocul de volei, insa care a reusit sa trimita cateva atacuri devastatoare pentru defensiva gazdelor.

Setul trei avea sa fie si ultimul, Miroslava dominand cap-coada acest set. S-a mers cap la cap pana la 9-8, pentru ca apoi sa iasa iarasi in evidenta Boborniuc, care are un serviciu foarte bun. Scor final 25-18 si Miroslava are prima optiune la castigarea primei etape de Play-off. Returul se disputa pe 28 februarie la Galati, urmand ca al treilea meci sa se dispute doar daca Stiinta va pierde la Galati.

Volei: Stiinta Miroslava - CSU Galati 3-0!

About Sakin