Handbal – DN: CSU Suceava – Potaissa Turda 25-26!

Intr-un meci contand pentru etapa a 20-a din sezonul regulat al Diviziei Nationale de handbal masculin, lanterna rosie CSU Suceava a primit vizita celor de la Potaissa Turda. Meciul avea o importanta deosebita in privinta Play-outului, echipa gazda fiind sigur prezenta in meciurile pentru evitarea retrogradarii, in timp ce Turda spera la calificare in Play-off.

Oaspetii au inceput mai bine meciul si au condus cu 2-0, pentru ca Suceava sa revina in meci si sa echilibreze partida, mergandu-se cap la cap pana la 7-7. A urmat o dubla eliminare in tabara gazdelor si scorul a urcat la 7-11, diferenta de patru goluri mentinandu-se pana la 10-14 si 11-15. Pe finalul primei reprize, Suceava a reusit sa reduca diferenta la 13-15, marcand ultimul gol la ultima faza cu o aruncare deviata de la 9 m.

Startul reprizei secunde a fost dominat de suceveni, care au revenit si au preluat conducerea 17-15, difenta de doua goluri in favoarea gazdelor mentinandu-se si la 19-17 si 20-18. Turda nu a abandonat lupta si ajutati de un arbitraj greu de inteles, au preluat conducerea la 21-22. La scorul de 23-23, am asistat la un moment incredibil, cand scapati pe un contraatac, extrema dreapta a gazdelor a trimis in transversala, mingea a revenit pe semicerc la un coechipier, care impins clar din spate a trimis peste poarta oaspetilor. In loc de 7 m si eliminare pentru oaspeti, arbitrii au lasat mingea Turdei care a preluat conducerea pe atacul urmator 23-24. La acest scor, Suceava a beneficiat de un 7m si o eliminare, insa au ratat acea lovitura de pedeapsa, Turda marcand in inferioritate numerica si tot ei reusind sa duca scorul la 26-23, cu doua minute inainte de final. Suceava a mai marcat doua goluri pe final de meci, insa prea putin pentru a reusi sa obtina macar un punct, in timp ce Turda a reusit o victorie ce i-a urcat pe locul 8.

Arbitrajul a fost unul clar pro-Turda, cu multe decizii greu de digerat pentru publicul gazda, care pe final a inceput sa aplaude ironic fiecare decizie a celor doi arbitrii ai meciului. Am asistat si la un moment hazliu, cand la o fortare in atac a Turdei, unul din arbitrii a intors mingea pentru oaspeti, insa observatorul nu a mai putut sta cu mainile in san si a intrat pe teren, obligand arbitrii sa acorde fortarea evidenta ce avusese loc.

Nu am fost la foarte multe meciuri de handbal, insa la cele peste 20 pe care le-am vizionat pe viu, nu am avut niciodata probleme sa fotografiez. Totusi, cei de la Suceava au dat dovada de exces de zel, solicitandu-mi acreditare foto/video pentru aceasta partida, iar cum eu nu o aveam, m-au parat la observatorul de joc care mai ca era sa solicite evacuarea mea din sala :)).

About Sakin