Handbal – DN: HC Vaslui – CSU din Suceava 27-25 (10-10)!

Etapa a XXI-a din cadrul Ligii Nationale de handbal masculin a programat meciul dintre HC Vaslui si CSU din Suceava, un meci foarte important pentru ambele echipe ce au emotii pe final de sezon in privinta sanselor de evitare a retrogradarii. Sezonul regulat are 26 de etape, iar la final se trage linie si primele 8 clasate se califica in Play-off, urmand a se lupta pentru titlul de campioana, in timp ce urmatoarele clasate (5 echipe) se vor lupta in Play-out pentru a evita retrogradarea din prima liga valorica. Asadar, ultimele 5 clasate li se vor anula rezultatele cu primele 8 echipe si se va face un clasament, urmand ca apoi sa joace iarasi un sistem campionat tur-retur, insa vor avea si punctele ramase din confruntarile directe din sezonul regulat.

HC Vaslui - CSU din Suceava

Vasluienii aveau nevoie ca de aer de o victorie, pentru ca daca nu vor reusi sa prinda primele 8 locuri, ar fi avut de suferit din urma confruntarilor directe cu Suceava, mai ales ca in partida tur pierdusera cu 30-27. Sala Sporturilor din Vaslui a fost neincapatoare pentru fanii veniti sa vada la lucru echipa gazda, atmosfera fiind una incendiara pe finalul meciului.

HC Vaslui - CSU Suceava 27-25

Cele doua echipe au mers cap la cap, diferenta fiind mai mereu in marja de 1-2 goluri. La jumatatea reprizei secunde, sucevenii au preluat conducerea jocului reusind sa se distanteze la trei goluri diferenta (18-21), iar publicul gazda isi pierduse speranta ca jucatorii favoriti vor mai reusi sa revina in meci. Ceea ce a urmat pe parchetul salii nu era recomand cardiacilor, pentru ca vasluienii au dat totul pe finalul partidei si au reusit sa gestioneze excelent partida. Au apasat pedala de acceleratie in faza ofensiva si dupa cateva realizari ale lui Hagiu, Rosu, Bujor sau Tutu, au reusit egalarea, ba chiar au preluat conducerera si s-au distantat la 24-21 (6 goluri consecutive!!!). Convinsi ca au reusit victoria, nu au ramas concentrati la joc si Suceava a reusit sa revina la randu-i, egaland la 24. Finalul a fost apoteotic si dupa ce au condus cu 25-24 si au fost iarasi egalati, vasluienii au preluat conducerea si au gestionat excelent ultimul minut de joc. Era 26-25 si la un atac al oaspetilor, acestia au facut o fortare in atac, iar cu 25 de secunde inainte de final, mingea era in posesia echipei gazda, care a cautat sa tina posesia pana in finalul partidei. Mai erau 8-9 secunde de joc, iar Alin Rosu si-a luat inima in dinti si a aruncat din 9 m reusind sa marcheze si sa aduca linistea in randul spectatorilor prezenti la meci.

O victorie extrem de importanta pentru echipa gazda, care chiar daca nu va reusi calificarea in Play-off, se poate bucura de un punctaj excelent in Play-out, acolo unde au acumulat cel putin 19 puncte! Marcatorii din tabara vasluiana au fost Madalin Tutu (7), Dragos Soare (6), Alin Rosu (5), Gabriel Bujor (3), Mihai Bujor (2), Calin Hagiu (2) si Sabin Ignat (2), in timp ce pentru Suceava au marcat Stefan Tirzioru (8), Marko Davidovic (4), Cristi Bursuc (3), George Petrea (3), Srdjan Gavrilovic (2), Mihai Sandu (2), Adrian Preda (1), Tiberiu Popovici (1) si Gabriel Burlacu (1).

About Sakin