Liga 4 Vaslui: FC 2002 Vaslui – Viitorul Rebricea 5-2 (1-1)!

Echipa suporterilor fostei echipe de Liga 1 a lui Adrian Porumboiu – SC Vaslui, FC 2002 Vaslui a primit vizita celor de la Viitorul Rebricea, intr-un meci foarte important pentru gazde, care aveau nevoie de toate punctele pentru a ramane in cursa pentru calificarea in Play-off.

Dupa cateva minute de tatonare, gazdele au avut ocazia sa deschida scorul, cand o lovitura libera de la 20 m a fost respinsa cu dificultate de portarul oaspetilor, mingea a fost recentrata si sutata spre poarta, fiind usor deviata insa portarul s-a redresat si a respins spectaculos in corner. Daca Vasluiul a ratat acea dubla ocazie, Rebricea a profitat de prima sansa si dupa o pasa excelenta pe culoar, Florin Juganariu a sutat puternic din marginea careului mare si cu toata opozitia portarului, s-a dus sub transversala pentru deschiderea scorului (min. 12). Vasluienii au atacat in valuri si au avut cateva ocazii bune de egalare, insa cea mai mare ratare i-a apartinut pustiului Azamfirei, care din 6 m a trimis cu latul pe langa poarta, desi ii luase fata portarului (min. 29). Acelasi Azamfirei putea marca in min. 40, cand a sutat din prima de la 15 m, mingea lovind exteriorul transversalei. Cand ne pregateam cu totii sa spunem ca eroul primei reprize a fost portarul Rebricei, acesta nu a stat bine la o lovitura libera de la 20 m, lateral dreapta si a crezut ca mingea va fi centratata, insa capitanul Edmond Moraru a trimis inselator si l-a surprins pe acesta (min. 43).

Terenul mare a fost un adversar redutabil pentru formatia vizitatoare, care usor-usor a cedat fizic in fata unor tineri jucatori vasluieni dornici de performanta. Gazdele au intrat in avantaj in min. 54, cand o pasa pe culoar l-a gasit liber pe Cosmin Mitrofan, care a trimis cu varful bocancului pe langa portarul oaspetilor. Rebricea a avut cateva momente cand a revenit in faza ofensiva, insa problema invingatoarei nu s-a mai pus din min. 59, cand o centrare din flancul stang a ajuns in careu si dupa o balbaiala pe 11 m, mingea a ajuns la Andrei Dublea care a sutat cu spitul pe jos, iar bravul portar al Rebricei a scapat mingea printre picioare.

Transferat in aceasta iarna de la CS Tomesti, Petronel Cumpana l-a lansat excelent pe Andrei Palade, care scapat singur a fost altruist si a pasat la nou-intratul Shoby care a sutat pe langa portar pentru 4-1 (min. 78). Ultimul gol al Vasluiului a fost marcat de Palade, care a profitat de o pasa excelenta a lui Dublea si l-a executat cu sange rece pe portarul oaspetilor. N-avea sa fie ultimul gol al meciului, pentru ca in min. 90, o minge centrata in careu este luftata de un jucator al gazdelor, mingea sarindu-i in mana, centralul acordand lovitura de pedeapsa. Pasatorul de la primul gol al meciului, Ionut Pintilie a sutat imparabil si a stabilit scorul final, 5-2 pentru FC 2002 Vaslui.

Victorie ce ii mentine pe vasluieni in lupta pentru calificarea in Play-off, o lupta ce se da intre Atletico Vaslui, FC 2007 Garceni si Smart Negresti.

About Sakin