Dumesti-Butea, in finala Cupei Romaniei – jud. Iasi 2014-2015!

Siretul Lespezi a venit pe “Tineretului” cu gandul de a obtine biletele pentru finala Cupei Romaniei. Nu a fost sa fie asa, in pofida faptului ca, la Iasi, suporterii Lespeziului au fost transportati cu un autocar de 50+ locuri. Fiind o partida de mare risc, dupa simulacrul din campionat, din ultima etapa (Lespezi-Mircesti 3-5), pe langa terenul din Tatarasi s-a infiintat si o echipa de jandarmi.

Fotbalistic, prima repriza dintre Lespezi si Dumesti s-ar putea rezuma la o lovitura libera extrem de periculoasa a Siretului, executata superficial, in zid, la care adaugam si faza consumata spre final, cand dumestenii au marcat prin Dandu, insa golul a fost anulat pentru un presupus fault comis asupra portarului.

A fost nevoie de aproximativ 3 minute pentru ca arbitrul Valentin Lungu sa anuleze reusita dumestenilor, asta desi in prima faza indicase centrul terenului fara ca tusierul sa aiba ceva de obiectat in acest sens. Cei din Lespezi au avut gura mare, dand la un moment dat impresia ca ei nu vor mai continua daca reusita lui Dandu nu va fi stearsa cu “radiera”. Ceea ce s-a si intamplat intr-un final, dupa cateva tentative ale celor din Lespezi de a-l incolti pe Lungu (dat la gioale, pe scurt) si un nou moment penibil cum numai un primar din “judeteana” poate oferi.

Primarul Lespeziului a patruns pe teren pentru a comenta si a-l obliga pe arbitru sa anuleze golul. A venit apoi si observatorul, Lungu senior, care a avut probabil si el un cuvant de spus in masura luata mai tarziu de “Vali”. Nici asta nu este ok, sa intre un observator pe teren, dar important este ca pana la urma s-a luat decizia corecta, intr-o faza, aparent, de 50-50. Ma aflam la 70 de metri de locul incidentului, insa am intuit ca a fost si o lovitura asupra portarului, care, la fel de corect, scapase mingea la un moment dat.

Lungu senior a intrat, probabil, sa OBSERVE cat de accidentat e portarul Lespeziului =)). Portar pe care, intamplator, l-am vazut la pauza si final cu doua bucati de vata in nas, dar nimic mai mult. Trecand peste faptul ca nu e tocmai ok ca un observator, a carui principala indeletnicire, D’OHHHH!, este aceea de, ati ghicit, A OBSERVA, sa patrunda pe teren, decizia finala a fost una in regula.

La pauza, primarul din Lespezi a trecut prin dreptul tribunei in care se afla omologul sau de la Dumesti. Si a “indraznit” sa il salute. Primarul Dumestiului nu a reactionat in niciun fel, dupa care, culmea, tot cel din Lespezi s-a inflamat ca de ce nu i s-a raspuns la salut, chipurile. Sigur, nu a fost un gest tocmai fair-play ce s-a intamplat acolo. Dar, tinand cont ca momentul a venit la doar 3 zile dupa jena de meci dintre Lespezi si Mircesti, imi permit sa cataloghez alegerea primarului Dumestiului drept una normala. Sau, mai bine spus, una de inteles. Am vazut jucatori de tenis care nu isi dau mana sau jucatori care nu saluta arbitrul la final. Personal, m-am mirat putin si cand am vazut ca jucatorii celor doua formatii isi dau mana la startul partidei. Sigur, e un gest de normalitate, nu contest asta…

Dupa pauza, cu Dumesti avand vantul de partea sa, au inceput sa apara si ocaziile la buturile aparate de Alin Cana. O “cana” ce avea sa se “umple” in minutul 63, cand Rotaru Bogdan a executat impecabil o faza fixa, iar Miron, aparut singur in 9-10 metri, din unghi, a pus capul direct in vinclu pentru 1-0.

Acesta avea sa fie si scorul final, pe fondul a cel putin doua ratari mari in dreptul Dumestiului, cu Alex Balanescu in rol negativ.

Decarul Siretului a ratat singura ocazie a echipei sale din partea secunda, cu zece minute inainte de final. A fost un sut modest, pe langa poarta, dintr-o pozitie care promitea prelungiri si, de ce nu, lovituri de departajare pe stadionul “Tineretului” din Iasi.

Una peste alta, o victorie absolut meritata a Dumestiului, care va juca impotriva lui Venus Butea, sambata, cu trofeul pe masa. Cupa reprezinta consolarea multiplei campioane in acest an, dar trebuie sa recunoastem ca se putea si mai rau. In fond, semifinala cu Lespezi a fost una din care numai Rapidul avea de pierdut. Daca se inclina in fata Lespeziului, dupa infrangerea morala de la sfarsitul saptamanii trecute, Dumestiul putea deveni lejer bataia de joc a tuturor celor care, ani de-a randul, isi puneau doar problema la ce scor vor pierde echipele lor in fata unui lider atat de autoritar precum Rapid.

Articol scris de relansat!

About Sakin