Liga 4 Iasi: Scenariu deocheat la nivelul fotbalului judetean!

Cu o etapa inainte de finalul ligii judetene Iasi, Rapid Dumesti (82 de puncte) se afla pe prima pozitie a clasamentului la doar 2 puncte distanta de Unirea Mircesti (80), performera sezonului, care are si un meci mai putin disputat. Asadar, sunt premise ca noua campioana sa vina de la mai bine de 70 de kilometri de Iasi in acest an!

Meciul care a relansat campionatul

Aparent, titlul de campioana s-a jucat la Sinesti, acolo unde Stejarul, in pofida faptului ca a trecut la limita de Unirea cu un spectaculos 3-2, a pierdut in cele din urma meciul la masa verde. Motivele tin de domeniul evidentei, avand in vedere modul in care s-a miscat Sinestiul in ultimele editii de campionat. Sigur, nu si pentru AJF Iasi, care se multumeste cu faptul ca echipa din Sinesti cotizeaza an de an la banii de pampersi ai unor babalaci ce isi duc veacul prin birouri facand, ati ghicit, NIMIC. Cu parere de rau, oricat de dur ar parea, acesta este tristul adevar.

Ingineriile marca Sinesti

Pe scurt, metoda implementata la Sinesti este una cat se poate de simpla. Si eficienta. Vine echipa X la Sinesti, pierde pe teren. In teorie, Sinestiul primeste 3 puncte, baietii de acolo incaseaza primele de joc, spectatorii sunt entuziasmati de faptul ca Stejarul nu s-a “vestejit” si totul este in regula. Adevaratul meci, insa, incepe abia dupa ultimul fluier al arbitrului, cand se merge la echipa care tocmai a pierdut, li se prezinta punga si scenariul prin care pot pune mana pe cele 3 puncte la masa verde. Asta daca nu a batut palma in prealabil. Fix ca la teatrul de papusi:)

Sinesteanu ar putea sa mearga la OSIM pentru a-si breveta metoda. Nu o fi fost el primul care a facut aceasta magarie, insa cu siguranta este cel care a impamantenit-o la Sinesti. Sub umbrela AJF Iasi, care, asemeni cluburilor care transfera jucatori in schimbul unor sume de bani, lasandu-si si un procent din incasarile venite in urma unui nou posibil transfer (la un club mai mare), ar trebui sa primeasca si ei “coada” binemeritata. Hai cu 10% si pentru …

Nu stiu exact modul in care opereaza, mai exact motivele pe care le invoca la finalul acestor partide aranjate. Dar, optimist fiind, ma gandesc ca intr-un viitor apropiat ar putea exista posibilitatea ca Sinesteanu sa fie nevoit a cauta motive ceva mai solide decat folosirea unor jucatori pe fals. Asemeni elevilor care au catalogul plin de absente motivate pe baza unor adeverinte in care se invoca clasica “bronsita cronica”, va veni ziua in care trebuie sa caute un motiv mai bun. Adica sa i se spuna stop, iar el, prevazator din fire cum presupun ca este, se va prezenta la finalul partidei la arbitri si va recunoaste: Da, domnul fotbalist este o doamna ย si, pe deasupra, este legitimata la Navobi Iasi. Pentru ca, nu-i asa, ce nu face jucatorul din “judeteana” pentru doi arginti in plus?

Meciurile care conteaza in finalul sezonului

Siretul Lespezi – Unirea Mircesti (campionat, duminica, 12:00)

Rapid Dumesti – Siretul Lespezi (Cupa Romaniei, semifinale, miercuri, 18:00)

Acest final parsiv de sezon (sau, mai corect spus, care a atins culmea parsivismului!) trasat pe axa Sinesti-Mircesti ar trebui sa gadile imaginatia Lespeziului si Dumestiului.

De ce spun asta?

Pentru ca, nu mai departe de duminica, Unirea Mircesti are o deplasare complicata la Lespezi, ce se poate transforma in misiune imposibila. In fond, un meci fara miza pentru Siretul Lespezi, care are asigurat locul 3 in campionat. Metaforic vorbind (sau nu?), baietii de la Lespezi s-ar putea infrupta dintr-o eventuala valiza pusa la dispozitie de dumesteni la finalul partidei sau, varianta a doua, pot bate palma cu ei pentru un decont al rezultatului favorabil din campionat cu Mircesti in semifinalele Cupei Romaniei. Adica, eu fac 1X cu Mircestiul acasa, iar tu-mi dai meciul din Cupa.

Acest din urma scenariu ar presupune ca, miercuri, Dumestiul sa faca figuratie pe “Tineretului” sau, si mai bine de atat, nea Costica (soferul microbuzului de la Dumesti) sa faca pit stop la una din piscinele din Iasi pentru un “private party” in cinstea titlului proaspat castigat. Cu domnul antrenor Costachescu pe post de maestru de ceremonie. Si Lespeziul sa castige semifinala Cupei Romaniei fara ca dumestenii sa se mai prezinte.

Costachescu, pentru noi, tu esti Costel Gilca doi!

Antrenorul Dumestiului, Corneliu Costachescu, ramane principalul perdant al acestei afaceri. Intr-un sezon tras la indigo cu ceea ce s-a intamplat in Liga 1, Dumestiul (a se citi Steaua) a fost ajunsa din urma de Unirea Mircesti (a se citi ASA Tirgu Mures) intr-un campionat in care Viitorul Tirgu Frumos (a se citi Petrolul Ploiesti sau Astra Giurgiu) s-a retras. Petrolul si Astra, din punct de vedere sportiv. Viitorul Tirgu Frumos, si fizic. Una din putinele diferente, daca nu singura ๐Ÿ™‚

In final, o consideratie personala: mi-e absolut indiferent numele viitoarei campioane. Sincer.

PS: Sa nu uitam pe cei de la Gloria Bals, care si-au facut un obicei frumos de a-i incurca pe dumesteni aproape in fiecare sezon!

Un articol cu cutitele pe masa marca relansat.

About Sakin