Liga 4 Iasi: Se incheie hegemonia Dumestiului!

Incep prin a transmite sincere felicitari celor de la Unirea Mircesti, campionii sezonului 2014-2015 a Ligii 4 Iasi.

Patronul lui Rapid Dumesti: “Nu ma bag, nu vreau sa aud dupa aia ca m-a facut Lespeziul campion!”

Penibilul situatiei: esti de 6-7 ori (cine le mai numara?) campioana la rand in Liga 4 si stai la mana Lespeziului pentru a vedea daca iei titlul sau nu. Asta dupa ce ai asezonat un 5-0 inregistrat la Bals cu un 2-2, spre finalul returului, in compania aceleiasi formatii.

Bonus: provii de la o echipa mizerabila precum Stejarul Sinesti si nu ai decenta de a da “shutdown” la calculator nici atunci cand ai dat cu mucii-n fasole la un campionat pe care scria “Dumesti”. Vezi Viitorul Tirgu Frumos, retrasa, si lipsa unei a treia echipe care sa tina trena. Distanta dintre primele doua clasate si ocupanta ultimului loc pe podium a fost de, atentie, 20 de puncte!

Rapid Dumesti

Capul sus, copii, stiti si voi la fel de bine ca sezonul s-a ratat in momentul cand v-ati impiedicat de Bals acasa, pierzand “neprogramat” in alte doua randuri. Si punctand tras de par in multe alte jocuri (Ruginoasa 0-1, Mircesti 1-0, Harlau 1-0, Podu Iloaiei 2-1, Targu Frumos 2-1, Tomesti 2-1, etc).

In plus, sa recunoastem, jucatorule, nu te intereseaza pe tine prea tare “rahatul” ala de trofeu cumparat pe 100 de lei sau medaliile, ci mai cu seama prima de obiectiv. Bai, nene, Dediu si cu un picior in ghips juca mai bine decat tot ce are in banda la ora actuala Dumestiul. Dediu si cu un Jack Daniels la bord (atentie, o sticla intreaga), iti livra o centrare decenta din tusa terenului.

Dezastru anuntat de mine, aici!

Meciul a fost urmarit de pe margine si de catre Adrian Dediu, fostul fundas lateral al Dumestiului. Numai vazandu-l pe Dediu acolo am realizat ce echipa avea campioana cand, sub mana lui Cotan, se aflau Despan si alti jucatori de valoare. Astazi, doar o umbra a ceea ce vedeam pus in scena de domnul Cotan pe sesul de la Banu. Asta aviz amatorilor care spun ca Rapidul poate castiga campionatul din reflex. Ei bine, in viata mai conteaza si cum castigi!

Cat despre “hemoragia” domnului antrenor, vorbim dupa meciul de miercuri din Cupa Romaniei. Decenta si simtul ridicolului te-ar impinge catre o demisie imediata, dar acestea sunt doar niste cuvinte mari, care nu merg mana in mana cu ceea ce se intampla in fotbalul romanesc, indiferent de nivelul la care facem referire si, mai clar fie spus, nu se potriveste nicidecum “stilului” de functionare a AJF Iasi. Un AJF, insa, care vegeta la fel de bine si atunci cand campioana era Dumesti. A nu se folosi asta, deci, drept o scuza a esecului semnat de “mister”.

Articol redactat de relansat

About Sakin