Cupa Romaniei: Rapid Dumesti – CSM Pascani 3-0!

Dupa aproape un an, am revenit pe Stadionul Comunal din Dumesti, pentru a urmari o partida de fotbal din Cupa Romaniei. Eram oarecum constient ca pascanenii vor veni ca mielul la taiat, insa nu ma asteptam chiar la asa amatorism. Trecand peste faptul ca nu mai au antrenor, cei de la Pascani au venit cu doua rezerve, dintre care unul era portar.

De partea cealalta, dupa ce au trecut in primul tur de Inter Dorohoi (2-1, dubla Marius Enache), dumestenii pregatiti de Costachescu si Pricop au aliniat cel mai bun 11, cu care castigasera amicalul cu Stiinta Miroslava (4-2) din weekendul recent incheiat. Revenind la partida, Dumestiul a schimbat aproape toata echipa, din vechea garda ramanand doar cativa jucatori. Dupa o transversala a lui Edi Grigoras, care a reluat cu capul din plonjon, dar si vreo doua suturi de la mare ale lui Agrigoroaei (Pascani), care l-au pus la incercare pe noul portar al Dumestiului, a venit si singurul gol al primei reprize, acelasi Grigoras sutand din marginea careului mare in cross (min. 42).

Repriza secunda a fost dominata autoritar de echipa gazda, care a marcat inca doua goluri prin viitorul golgheter al Ligii 4 Iasi – Marius Enache, acesta reusind sa marcheze in min. 63 (din zona punctului cu var) si min. 77 (sut in cross din marginea careului mare).

In turul 3, Rapid Dumesti va evolua impotriva unei alte echipe de Liga 3, care a terminat in primele 5 in sezonul recent incheiat. Variantele sunt Stiinta Miroslava, Petrotub Roman sau Aerostar Bacau. Cele mai mari sanse le are Miroslava, insa tinand cont ca s-au intalnit si sezonul trecut in aceeasi faza a competitiei, federatia prefera sa mai schimbe ordinea si cel mai probabil vor trimite Romanul pe terenul din Dumesti, urmand ca Miroslava sa se deplaseze, cel mai probabil, la Atletico Vaslui. Pentru fotbalul iesean, ar fi de preferat ca echipele ramase in competitie (exceptand CSMS Iasi), sa nu joace intre ele, pentru ca tinand cont de crizele financiare ce au lovit esalonul secund, sunt sanse mari ca o echipa ieseana sa aiba sansa sa ajunga in 16-imi, impotriva unei echipe din Liga 1!

About Sakin