Liga 4 Vaslui: FC 2002 Vaslui – Vitis Suletea 4-2 (2-0)!

Desi sezonul de Liga 4 a inceput de aproape o luna in judetele Romaniei, abia pe 20 septembrie am avut timpul si dispozitia necesara pentru a asista la primul meci din sezonul 2015-2016, fiind prezent la FC 2002 Vaslui – Vitis Suletea, din Liga 4 Vaslui.

FC 2002 Vaslui sau ‘echipa suporterilor’ cum este cunoscuta pe plan local, are un debut bun de sezon reusind doua victorii in primele doua partide, in timp ce adversarii de la Vitis Suletea au obitnut o infrangere si o victorie in acest debut de sezon.

FC 2002 VASLUI: 1.Alexandru FILIP 16.Victor CUMPANA 17.Alin LISITA 14.Ioan GHIORGHE 7.Edmond MORARU (cpt.) 4.Robert CHIRILA 6.Andrei DUBLEA 10.Petronel CUMPANA 18.Costica HARIUC 9.Andrei PALADE 15.Gheorghe AZAMFIREI. Rezerve: 12.Laurentiu GHEORGHE 13.Florin ANTON 5.Denis ERDEI 8.Andrei COROPCEANU 19.Cosmin MITROFAN 11.Narcis SOLOMON. Antrenor: Sorin TATARU    Delegat: Marcel CHIRIAC.

VITIS SULETEA: 34.Daniel BERNEVIC 13.Ionut SPANU 2.George BROSTIC 20.Bogdan NIHRUP 10.Marian DURA 17.Alin SOLOMON 15.Ovidiu MANGU 8.Gabriel SERBAN 11.Hany RAGAB (cpt.) 18.Razvan CODRIANU 9.Marian ROTARU. Rezerve: 12.Mugur CRISTEA 19.Florin NEAGU 3.Nicusor PROCA 17.Andrei TURCANU 21.Vlad SCARLATACHE. Antrenor: Gigel GHENGHEA    Delegat: Florin CHIRILA

Prima ocazie importanta a meciului a avut loc in min. 11, cand Azamfirei a patruns pe flancul drept si a centrat la 8 m, de unde Palade a sutat pe jos, insa Bernevic s-a aflat la post si a respins cu piciorul. Deschiderea de scor avea sa vina in min. 17, cand Edi Moraru a sutat puternic dintr-o lovitura libera de la 25 m, mingea a fost deviata si a ajuns la Palade, care l-a executat cu sange rece pe Bernevic, portarul vasluian fiind prins pe contra-pie si nu a mai putut interveni in fata atacantului vasluian.

A urmat o perioada de asalt la poarta oaspetilor, Victor Cumpana incercand de doua ori sa-l surprinda pe Bernevic, trimitand centrari sutate pe spatiul portii, insa de fiecare data, portarul Suletei s-a aflat la post si a respins de sub transversala. O alta interventie providentiala a portarului oaspetilor a venit in min. 31, cand a respins din plonjon lovitura excelenta de cap a lui Palade, pentru ca la un minut distanta, sutul cu efect al lui Dublea sa fie boxat de acelasi portar.

Golul doi al vasluienilor a fost o adevarata capodopera a lui Petronel Cumpana, care dupa ce a saltat mingea peste un adversar, a trimis o torpila de la 23 m, mingea ducandu-se direct in vinclul portii lui Bernevic, care a reusit sa devieze mingea, insa doar in interiorul barei si apoi aceasta a intrat in poarta (min. 37)! O executie ce va candida la golul campionatului, acelasi Cumpana avand si sezonul trecut o reusita ce a ajuns in mass-media centrala.

Prima ocazie mare a Vitisului a venit in min. 42, cand Serban Gabriel a scapat in flancul stang si a sutat spre poarta gazdelor, insa Victor Cumpana s-a aruncat ca la hochei si a blocat sutul ce ar fi insemnat primul gol al oaspetilor. Ultima faza a primei reprize putea aduce inca un gol spectaculos, reluarea superba din semifoarfeca a egipteanului Hany Ragab fiind respinsa in corner din plonjon, de portarul gazdelor.

Startul reprizei secunde le-a apartinut celor de la Vitis, care au profitat de relaxarea instalata in tabara vasluiana. Hany Ragab a luat o actiune pe cont propriu, a driblat tot ce a intalnit in cale, vreo 3-4 adversari, si apoi l-a executat cu sange rece pe Alexandru Filip, reducand scorul pentru echipa sa (min. 57). Dupa aceasta reusita, meciul s-a deschis, ambele echipe cautand golul si neglijind faza defensiva. Dupa o ratare mare a lui Ragab, a venit golul izbavitor pentru echipa gazda, nou-intratul Naris Solomon fiind lansat excelent de Azamfirei, atacantul vasluian sutand spre poarta Suletei, mingea fiind deviata nefericit de un fundas aruncat sa blocheze sutul si intrand in poarta lui Bernevic (min. 69). Al patrulea gol al Vasluiului a fost marcat de capitanul Edi Moraru, care a trimis excelent din lovitura libera de la 20 m, mingea depasind zidul si ducandu-se sub transversala oaspetilor (min. 82 – video).

Scorul final avea sa fie stabilit de egipteanul-capitan Hany Ragab al celor de la Vitis Suletea, care a executat perfect o lovitura de pedeapsa (min. 87 – video). Una peste alta un meci foarte frumos facut de cele doua echipe, FC 2002 Vaslui aratand ca o echipa ce isi doreste obtinerea unui loc pe podium sau poate chiar castigarea acestui sezon de Liga 4, principalele contracandidate parand a fi FC 2007 Garceni si Pajura Husi.

De la Vitis Suletea trebuie remarcat stranierul Hany Ragab, acesta reusind sa marcheze in fiecare meci din cele 3 disputate de echipa sa, fiind unul din golgheterii startului de sezon si demonstrand o tehnica superba, cum rar iti e dat sa intalnesti la acest nivel.

Un alt lucru remarcabil, poate cel mai frumos al acestui meci, il reprezinta devotamentul suporterilor celor de la FC 2002 Vaslui, care au cantat pe toata durata partidei, sustinandu-si intr-un mod spectaculos propria echipa.

Liga 4 Vaslui: FC 2002 Vaslui - Vitis Suletea 4-2!

About Sakin